Özel hastaneye silahlı saldırı davasında karar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Fatih'te, özel bir hastanenin ortağı Harun Karabıçak'ı öldürdüğü, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Özgür Yiğit'i de öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan Abdurrahman Can, 25 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Abdurrahman Can hazır bulundu. Son sözü sorulan Can, ''Çok pişmanım'' dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Can'ı ''Harun Karabıçak'ı kasten öldürmek'' suçundan TCK'nın 81. maddesi uyarınca önce, müebbet hapis cezasına çarptırdı. Can'ın cezasını daha sonra, eylemin haksız tahrik altında işlenmesi yüzünden 18 yıla indiren mahkeme heyeti, ardından Can'ın bu cezasını duruşmalardaki saygılı tutumu ve pişmanlık duymasını göz önüne alarak 15 yıl hapse düşürdü.

Can'a, ''Özgür Yiğit'i öldürmeye teşebbüs etmek'' suçundan da önce 15 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın bu cezasını ''eylemi tahrik altında gerçekleştirdiği'' gerekçesiyle 11 yıl 3 aya indirdi.

Mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki saygılı tutumu ve olaydan pişmanlık duymasını da dikkate alarak, sanığa bu suçtan dolayı verdiği cezayı sonuç olarak 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına dönüştürdü.

''Ruhsatsız silah taşımak'' suçundan da 10 ay hapis cezası verilen Abdurrahman Can, 3 suçtan dolayı toplam 25 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası aldı.

-İDDİANAMEN-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 30 Ağustos 2006 tarihinde, Abdurrahman Can'ın silahlı saldırısına uğrayan, Özel Huzur Hastanesinin ortağı doktor Harun Karabıçak'ın öldüğü, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi doktor Özgür Yiğit'in ağır yaralandığı anlatılıyordu.

İddianamede, Can'ın ''kasten adam öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ''kasten adam öldürmeye teşebbüs'' suçundan da 13 ile 20 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber