Çatışma evinden ilk görüntüler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te dün Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütü EL Kaide'ye yönelik yapılan operasyonda, 12 saat süren çatışmanın çıktığı evden AA muhabirleri görüntü aldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin, incelemelerinin ardından, AA muhabirlerinin görüntülediği evde, örgüt üyelerinin güvenlik güçleriyle girdiği çatışmanın izleri bulunuyor.

Terör örgütü El Kaide üyesi teröristlerinin, 12 saat süren ve polise sürekli ateş açtıkları evde, çatışma sırasında eşyaların tahrip olduğu gözlendi.

Teröristlerin yarattığı çatışmada ev kullanılamaz hale gelirken, polisin teröristleri etkisiz hale getirebilmek amacıyla gaz bombası attığı evin damında iki adet büyük delik bulunuyor.

Çatışma ve sonrasında çıkan yangından büyük hasar gören evin duvarları tahrip olurken, yüzlerce mermi izi ve bomba izleri göze çarpıyor.

-OPERASYON-

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep merkez ile Nizip ilçesi ve Şehitkamil ilçesine bağlı Sofdağı eteklerindeki Karadere köyü ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde eş zamanlı operasyonlar düzenlemiş, Gaziantep'te ise operasyonun yapıldığı Karşıyaka Mahallesi'nde teslim olmayı reddeden Mehmet Polat (41) ve oğlu Mehmet Zeki Polat (28), ölü ele geçirilmiş, evde bulunan akrabaları Mehmet Polat ise (28) teslim olmuştu.

Çıkan silahlı çatışmada, polis memuru Ahmet Çandul (35) çatışmada şehit olmuş, polis memurları Deniz Bayram (34), Hüseyin Çiftçi (37), Mehmet Ağca (42) ve Mehmet Ali Koca (35), yaralanmıştı.

Gaziantep'in çeşitli semtlerinde yapılan operasyonlarda, evlerdeki kadın ve çocukların kalkan olarak kullanıldığı ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber