Kızını kalkan yapıp, polisi şehit etmiş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'te düng erçekleştirilen El Kaide operasyonunda polise 12.5 saat direnen örgütün önemli isimlerinden olan ve Afganistan'da da silahlı çatışmalara katıldığı belirlenen 41 yaşındaki Mehmet Polat ile oğlu 21 yaşındaki Mehmet Zeki Polat'ın öldürüldüğü hücre evinde yaşananlar, bir bir ortaya çıkmaya başladı. Uzun süren takibin ardından Gaziantep polisinin ?Ufuk' adı verilen operasyonla kapısına dayandığı Mehmet Polat'ın, 11 yaşındaki kızı R.'yi kucağına alarak kapıyı açıp polise ateş açtığı, ilk ateşte kıza zarar vermemek için karşılık vermeyen polis memuru Ahmet Çondul'un şehit olduğu anlaşıldı. Operasyonda öldürülen 4 teröristin cenazeleri ise geniş güvenlik önlemleri altında toprağa verildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 meslektaşlarının şehit olduğu 5 meslektaşlarıyla bir vatandoaşın yaralandığı operasyonun gerçekleştirildiği Tekel Mahallesi Güneşli Çıkmazı 6 numaralı hücre evde inceleme çalışmaları sürüyor. Operasyonda yaşamını yitiren 4 teröristten örgütün önemli isme Mehmet Polat ile oğlu Mehmet Zeki Polat'ın ölü ele geçirildiği, aynı adı taşıyan akrabası Mehmet Polat'ın da teslim olduğu bu evin, çatışmanın son saatlerinde çıkan yangında harabeye döndüğü anlaşıldı.

Operasyonun yapıldığı hücre evinin bulunduğu sokakta günlük yaşam bugün normale dönerken, 12.5 saat dehşet yaşayan komşuları olup bitenleri anlattı. Komşulardan adının açıklanmasını istemeyen biri, Mehmet Polat'ın olay gecesi eşiyle kavga ettiğini söyledi. Bu kişi, geç saatlerde eve Polat ailesi fertlerinin de içinde bulunduğu beyaz renkli Şahin marka otomobille bir erkeğin de geldiğini söyledi.

FİLM GİBİ İZLEDİ

Gece yarısı sokaktan gelen gürültüler üzerine uyanıp pencereden dışarı baktığında, çok sayıda polisi gördüğünü ifade eden aynı komşu, operasyonun sıcak anlarının film gibi izlediğini söyledi.

Polisin evi kuşatıp kapıya yüklenildiğinde, Polat'ın kucağına aldığı kızı R. ile kapıyı açıp, karşısında polislere tabancayla kurşun yağdırdığını söyleyen bu kişi, gördüklerini şöyle anlattı:

?Kucağındaki kızıyla kapıyı açan Mehmet Polat, kendisine teslim olmasını söyleyen polislere tabancayla ateş açtı. Ardından içeri kaçtı. İlk ateşte bir polis memuru yaralanıp yere yığıldı. Polisler, Polat'a kucağına alıp, canlı kalkan gibi kullandığı kızı nedeniyle ateş açamadı. Burada yaralanan polisin şehit olduğunu öğrendim. Gece boyu da gür bir sesle Özel Harekatçı polislere ?Bu daha bir şey değil. Siz işin sonunu görün' diye bağırıp ateş açıyordu. Çocuklarını uzun süre kalkan olarak kullandı.''

ALFONSO MEHMET

Çatışmada öldürülen Mehmet Polat'ın inşaat işlerinde çalıştığı, babasıyla aynı akıbeti paylaşan Mehmet Zeki Polat'ın ise çevresinde ağırbaşlı bir genç olarak tanındığı, arkadaşlarının da kendisine güzel futbol oynadığı için İspanyol futbolcu Alfonso'ya benzetilerek, ?Alfonso Mehmet' diye çağrıldığı ifade edildi.

Polise sonunda teslim olan 46 yaşındaki Mehmet Polat'ın ise, Karşıyaka Semti'nde seyyar manavlık yaptığı kaydedildi.

KÖYLÜLER CENAZESİNE KATILMADI

Mehmet Polat ve oğlu Mehmet Zeki Polat'ın cenazesi Asri Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Işıklı Köyü'ne götürüldü.

Yaklaşık bin 500 nüfusu bulunan merkez Işıklı Köyü'nden yalnız aile yakını olduğu ifade edilen 25 kadar kişi, öldürülen baba ile oğlunun cenazesinin toprağa verilişinde hazır bulundu. J Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı cenaze törenine, Mehmet Polat'ın kara çarşaflı eşi Latife Polat da katıldı. Köylülerin Mehmet Polat ve oğlunun cenazesinin ?Hainlerin bizim köyde işi yok'' diyerek istememeleri nedeniyle cenazeye katılmadıkları belirtildi.

Öte yandan çatışmada öldürülen diğer teröristler Servet Sarıoğlu'nun cenazesi, Gaziantep'in Nizip İlçesi'ne bağlı Kabasakız Köyü'ne, Cebrail Kirazoğlu'nun cenazesi ise Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Aktoprak Beldesi Göksuncuk Köyü'nde toprağa verildi. Bu cenazelerin toprağa verilişi sırasında da jandarma geniş güvenlik önlemi aldı.

Operasyonlar sırasında gözaltına alınan 19 kişinin sorgulamaları sürerken, savcılıktan pazartesi gününe kadar ek gözaltı süresi alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber