Yurdon doğusu donuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 11 derece ile Erzurum ve Iğdır'da yaşandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gece hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Iğdır'da 11, Erzincan ve Ardahan'da 7 ve Kars'ta da 9 derece olarak ölçüldü.

Bu arada, Ardahan merkezde 20 Ocakta aşırı soğuklar nedeniyle patlayan su şebekesindeki ana boruda yapılan onarımın ardından kentin büyük bölümüne 4 gün aradan sonra yeniden su verilmeye başlandı.

Ardahan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Naci Özdemir, ''Bazı mahallelere 4 gün su veremedik. Arıza giderildi artık. Söz konusu arızanın giderilmesiyle bizim su akışı normale döndü'' diye konuştu.

Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre kar kalınlıkları ise Kars'ta 20, Ardahan'da 16, Erzurum'da 5, Iğdır'da 2 ve Erzincan'da 1 santimetre olduğu belirlendi.

Öte yandan, Bingöl'de 8 köyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede bugün aralıklarla beklenen kar yağışının akşam saatlerinde kesileceğini ve hafta sonunun da parçalı az bulutlu geçeceğini ifade ettiler.

Yetkililer, ayrıca, bölgenin pazartesi gününden itibaren yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceğini, bu nedenle özellikle uzun yola çıkacak vatandaşların yanlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları gerektiğini kaydettiler.

-TRABZON GENELİNDE 101 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI-

Trabzon'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 101 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışından dolayı Trabzon'a bağlı ilçelerde toplam 101 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine bağlı 33 ekip, yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber