Bakan Hüseyin Çelik'in sıfır aldığı dersler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarı yılında sendikanın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik için hazırladığı karnenin notlarını açıkladı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANININ KARNESİ KIRIKLARLA DOLU

Türk-Eğitim Sen'in hazırladığı karnede 24 dersi bulunan Bakan Çelik'in ders notlarının durumu bir hayli kötü. 8 dersten 0 puan alan Çelik'in 6 dersi 100 puanla pekiyi. Ancak diğer 10 dersin notları ise geçer not değil. Bakanın aldığı 100 ve 0 dönem notları dışındaki en yüksek notu 35.

PEKİYİ DERSLERİ: KADROLAŞMA VE ADAM KAYIRMA, GÜVENCEDEN YOKSUN ÖĞRETMEN İSTİHDAMI...

Yani 6 dersten pekiyi ile geçmesi Bakan Çelik'in sınıfta kalmasına engel olamadı. Bakan Çelik'in pekiyi ile geçtiği dersler ise; Kadrolaşma ve adam kayırma, Dünya Bankası ve İMF ile ilişkiler, Güvenceden yoksun öğretmen istihdamı, Eğitim çalışanlarını aşağılama ve hor görme, Eğitimde özelleştirme, Eğitim çalışanlarının bağımsız olarak iş yapması.

0 PUAN ALDIĞI DERSLERİ

Bakan Çelik, Okullarda şiddet, bağımlılık ve tacize çözüm bulma, Müfredat programları, Ders kitaplarının denetimi, Eğitim çalışanları ile iyi ilişkiler, Eğitim çalışanlarının maddi ve özlük haklarının iyileştirilmesi, Mevzuata hakim olma, Yönetici atamalarında liyakata uygun hareket edilmesi, Verdiği sözleri yerine getirmesi derslerinden de 0 puan aldı.

Bakan Çelik'in notları 5 ve 35 arasında değişen dersleri ise, Milli eğitim sisteminin sorunlarına duyarlılığı, Ek ders ücretleri, Öğretmen atamaları, Aldığı görevi yerine getirme başarısı, MEB kaynaklarını verimli kullanabilmesi, Planlı olarak iş yapabilme alışkanlığı, Derslik ve öğretmen açığının giderilmesi, Okullaşma oranlarının artırılması, Meslek liseleri, Eğitime ayrılan bütçe.

AÇIK ÖĞRETİME GİTMELİ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in karne notlarını açıklayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, bakanın örgün eğitimde başarılı olmadığını ve dolayısıyla açık öğretimde okumasında fayda olduğunu dile getirdi.

Bakan Çelik, Türk Eğitim-Sen tarafından bu dönem sınıfta bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber