Çocuğunuzun sanal karnesini hala görmediniz mi?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 26 Ocak 2008 00:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğrencilerin karnelerini bilgisayar ortamına aldı ve ?sahte karne? ihtimaline karşı ?sanal karne? olarak velilerin hizmetine açtı.

Çocuğunuzun karnesini görmek için tıklayın

Yaklaşık 15 milyon öğrenci, bugün karne alarak yarı yıl tatiline girdi. Milli Eğitim Bakanlığı, bu dönem karnesinde oynayan öğrencileri yakalamak için, velilere yeni bir hizmet başlattı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu uygulamayı ?Çocuklar karnelerini alıp değiştiriyorlardı. Bu, çocuklarımızı sahteciliğe alıştırıyordu. Şimdi aileler internetten girip birinci elden çocuklarının notlarını görebiliyorlar? sözleriyle duyurdu.

MEB Bilişim Hizmetleri Daire Başkanı Turan Şişman da, NTVMNSBC'ye yeni hizmeti şöyle anlattı: ?Sanal karne uygulamasına geçtik, sistem şu anda çalışıyor. Vatandaşlarımız bakanlığımızın internet sitesi olan ?meb.gov.tr? adresine girdikten sonra sol taraftaki, ?E-okul, veli bilgilendirme sistemi' isimli ve flaşlı bölümü tıklayıp, öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını girerek karnesini görebilir.?

Turan Şişman, sistemde, sadece bu yıla ait notların görülebildiğini belirtti: ?Geçen yılların notları şu anda görülemiyor, sadece öğrencinin bu yılki ders notları, okuduğu kitaplar, davranış notları, veli bilgileri, devamsızlık bilgisi, duyurular, haftalık ders programı, öğrencinin aldığı belgeler gibi bilgiler yer alıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber