Kanadoğlu'dan AK Parti ve MHP'ye 'Ya sev ya terket'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2008 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili çalışmalara karşı çıkan Yargıtay eski Başsavcısı Kanadoğlu, ?Ya bu kalıp içerisinde siyaset yapacaklardır ya da bu siyaset alanını terkedeceklerdir? dedi

Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, başörtüsü yasağının çözümüne ilişkin çalışmaları eleştirerek, parti kapatma tehdidinde bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği Adana şubesinin düzenlediği bir toplantıda konuşan Kanadoğlu, dinin siyasete alet edilmesini önlemek için gerekli önlemlerin alındığını belirterek, ?Anayasımız'ın 68'inci maddesi siyasi partilerin uymaları gerekli düzenlemeleri net şekilde ortaya koymuş? dedi.

?Siyasi partiler, Anayasa ve kanun hükümleri dairesinde faaliyette bulunurlar? hükmünün dikkate alınmadığı eleştirisinde bulunan Kanadoğlu, ?68'inci madde siyasi partilerin neleri yapmamaları gerektiği çok açık ortaya koymaktadır. Hukuk devleti ilkeleri ve özellikle laik cumhuriyet ilkesi aleyhine eylemler yapamazlar. Yaparlarsa ne olur? Bu yaptırım 69'uncu maddede siyasi partilerin bu eylemlerin odağı olmaları halinde temelli kapatılacaklarını anlatıyor? dedi.

Kanadoğlu, ?Siyasi partiler ya bu ülkenin çağdaş, uygar Atatürk ilke devrimleri doğrultusunda, ekonomik, siyasal, sosyal yönden bir ilerleme vasıtası olacaklardır. Bu kalıp içerisinde siyaset yapacaklardır ya da bu siyaset alanını terk edeceklerdir? diye konuştu.

PARTİ MEZARLIĞI HATIRLATMASI

Türkiye'nin siyasi parti mezarlığına dönüştüğünü, bugüne kadar 30'dan fazla partinin kapatıldığından bahseden Kanadoğlu, bu durumu 'demokratik rejimin kendisini koruma hakkı' şeklinde niteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber