Üniversiteden nükleer tıp atağı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2008 11:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde kurulum çalışmaları süren Konya'nın en büyük nükleer tıp merkezi, önümüzdeki ay hizmete açılacak. Merkez birçok hastalığa umut olacak.

Meram Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Oktay Sarı, yaptığı açıklamada, kanser hastalığının vücuttaki yayılımını takip edebilen dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip PET/BT cihazının, Konya ve çevre illerden gelen hastaların hizmetine sunulacağını belirtti.

Son teknoloji ile donatılan yeni merkezde tüm kanser çeşitlerinin takibi ve evrelendirilmesinin yapılabileceğini ifade eden Sarı, ''Artık kanserli hastalar Ankara ya da İstanbul'a gitmek zorunda kalmayacak'' dedi. Cihaz ihalesinin Ekim 2007'de gerçekleştirildiğini açıklayan Sarı, şunları kaydetti: ''700 metrekarelik Nükleer Tıp Merkezi'nin açılışı için geri sayım başladı.

Daha önce derslik olarak kullanılan D Blok'ta hizmete girecek olan yeni merkez, Şubat ayı içinde hasta kabulüne başlayacak. Nükleer Tıp alanında 'Devrim' olarak nitelenen PET/BT cihazı da Konya'da ilk kez hizmete sunulacak. Son teknoloji ürünü cihaz sayesinde tüm kanser çeşitlerinin vücuttaki yayılımını kontrol edebileceğiz.

Cihazın kurulum aşamasını kısa bir süre önce tamamladık. Bununla birlikte tıp merkezimizde 2 adet gama kamera cihazı, tiroid kanserinin tedavisinde kullanılan uptake cihazı, ultrasonografi, kemik densitometre ile ''gama prob'' cihazları da bulunacak. Kanser hastaları için gerekli her türlü tahlil ve tedavi Konya'da yapılabilecek.'' Sarı, Konya'nın en büyük nükleer tıp merkezi olacak birimde hazırlanan hasta bekleme salonlarının LCD ekran TV'lerle donatıldığını, hasta eğitimleri için ise odalara DVD sistemi kurulduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber