Toptan: Zorunlu eğitim kısa sürede 12 yıla çıkmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2008 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Köksal Toptan, çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için şu anda 8 yıl olan zorunlu eğitimin kısa süre içerisinde 12 yıla çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Türk Eğitim Derneği'nce TED Ankara Koleji İncek Kampüsünde düzenlenen "Eğitim Hakkı ve Gelecek Perspektifleri" konulu forum başladı.

Forumun açılışında konuşan Toptan, sanayiye dayalı ekonomiden bilgi ve iletişime dayalı ekonomiye geçildiğini ifade ederek, artık en büyük gücün bilgi haline geldiğini belirtti. "Sınır tanımayan bilgi, adeta çağımızın menkul değeri haline gelmiştir" diyen Toptan, artık ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin, teknoloji ve bilim alanındaki başarı veya başarısızlıklarıyla ölçüldüğünü söyledi.

Bilgiye ulaşmanın yolunun da eğitimden geçtiğini vurgulayan Toptan, bilginin esas olduğu yeni çağın önderi olabilmek için eğitimin farkına varmak ve ihtiyaç duyulan yapılanmaları hayata geçirmek gerektiğini ifade etti. Toptan, şöyle konuştu:

"Bu değişim dönemleri sıkıntılı ve sarsıntılı da olabilir ancak bu değişim dönemleri toplumların önüne eşsiz fırsatlar da sunmaktadır.

Değişim, toplumun kendisini yeniden sorgulamasına, eksikliklerini görmesine ve yeni hedefler seçmesine yol açar. Bir başka deyişle eğitim kalkınmanın, ileri gitmenin önemli bir anahtarıdır. Teknolojik alandaki gelişmeleri yakından izleyen, eğitime önem veren toplumlar her zaman çağdaşlaşma yolunun öncüleridir. Okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitim, toplumun geleceğini şekillendirerek, milletlerin sağlam temeller üzerinde yükselmesinde en önemli unsurlardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber