Akbank'ın Ciddiyeti Bu Kadar: Yanıt Yok

21 Ocak'ta yayımladığımız haber sonrasında bir çok Akbank mağduru sitemize yorum gönderdi. Gelen yorumların sayısı ortada çok ciddi bir sorun olduğunu göstermektedir. Ancak, üzülerek bir hususu ifade etmek ve ziyaretçilerimizi bilgilendirmek istiyoruz. Söz konusu habere, sadece memurlar.net üyelerinden 100'ü aşkın yorum gelmiş gelmiş olmasına rağmen Akbank tarafından sitemize yapılan hiçbir açıklama bulunmamaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ocak 2008 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sitemizin 21 Ocak'ta yayımladığı "Akbank Mağduru Memurlar Artıyor" haberine 6 gün içerisinde 100'e yakın yorum geldi. Memurlar.net'e yorum yazabilmek için üyelik gerektiğinden, tepkilerin bu sayıdan çok daha fazla olduğu söylenebilir.

Ancak, sadece memurlar.net üyeleri tarafından dile getirilen sorunun, Akbank tarafından hiç ciddiye alınmadığı görülmektedir.

Zira, yüzlerce memuru ilgilendirmesine rağmen, soruna yönelik hiçbir bilgilendirme iletisi tarafımıza ulaşmamıştır.

Akbank'ın bu tavrının, bir özel sektör firmasına yakışmadığını belirtiyor ve aşağıda seçtiğimiz yorumlara bir kez daha yer veriyoruz.


SEÇTİĞİMİZ YORUMLAR

merhabalar ben de dolandırıldım. geçtiğimiz perşembe (24.01.2008) akşamı saat 19 sularında telefonuma şifremin deeğiştirldiğine dair mesaj geldi.tabi hemen uyanıp telefona koştum müşteri hizmetlerini aradım. Kurum olarak akbankla anlaşmalı olduğumuzdan maaş hesabımdan 700 ytl çekildiğini öğrendim üstelik ek hesaptan :| devamında kartları bloke ettirdim faks vs. çektik.şimdi bekliyoruz. ben ordu\ünyede çalışıyorum.. paranın çekildiği yer aydın gözüküyor. bakalım nolcak beklemedeyizz.

26 Ocak 2008 17:20wallace82


--------------------------------------------------------------------------------

En kritik güvenlik sorularından biri olan "annenizin evlenmeden önceki soyadı/anne kızlık soyadı/dayınızın soyadı" nasıl olur da müşteri müdahalesi dışında değiştirilebiliyor?

26 Ocak 2008 15:36Milletperver


--------------------------------------------------------------------------------

sevgili adaşım meltem hy,

yazdıklarımı okuyarak yazdığın açıklamalar için çok teşekkür ediyorum..sen çalıştığın yerdeki banka müdüründen dolayı çok şanslısın.inanki mağduriyetimizi gidermeyi bir kenara bırak adam bizi kaile alıp konuşma tenezzülünde bile bulunmadı..eee torpilin döndüğü bu ülkede hiç şaşırmamak gerekiyor..inanki bir kuruş param yok cebimde..faturalarımında hepsi cezalanacak eğer tabiki tlf,elektrik.kesilmezse.. en kısa zamanda sonuçlansada şu kabuslarımız bitse.... sevgiyle kalın...

26 Ocak 2008 10:46meltem.k


--------------------------------------------------------------------------------

Sevgili Meltem.k,

Ben de 14-15 ocak tarihlerinde maaşım ve artı hesabımdaki paraların çekilmesiyle mağdur oldum. Hesabımın bulunduğu şube çekilen paralarımın geri ödenebilmesine kadar olan süre için yaşadığım maddi sıkıntıda mağduriyetimi giderdiler.

Malum hesaplarımız blokeli durumda.Ekdersinizi almak istediğinizde hesabınızın bulunduğu şubedeki yetkili kısa bir süre için blokeyi kaldırıp paranızı çeker çekmez kapatabilir. Ben ev kiramı bu şekilde havale yaptırdım.

26 Ocak 2008 01:47meltem hy


--------------------------------------------------------------------------------

selam arkadaslar

17-18/01/2008 tarihlerinde 1.700 ytl yurt dIsIndan ve garanti atm den cekilmis akbank merkezi aradIgImda hesap ekstresini dilekceyi kartIn ve kimligin fotokobisini fakslayIn dediler ve dediklerini yaptIm incelemeye alacaklarInI soylediler 5 gundur bekliyorum

sizlerden ricam paralarInI alanlarIn nasIl yol izlediklerini yazmalarI

25 Ocak 2008 18:47colakzubeyir


--------------------------------------------------------------------------------

Değerli arkadaşlar tesadüfen memurlar.net adresini gezerken

akbank ile ilgili olan bölüm dikkatimi çekti ve okudum mesajları görünce yazmak ihtiyacı duydum. ben İstanbul da bir firmada yazılımcıyım. Akbank gibi bankalar ve bunlara bağlı şirketler ortak veritabanını kullanır. Yani akyatırımdaki çalışan birisi size ait hesapların hepsini görür. Dolasıyla bilgilerinizi elde etmeleri çokta kolay. Eğer kötü niyetli birileriyse sizin bilgilerinizi alır plastik kartlara kopyalar. gider bir atmye paranızı çeker sizde mahkemeydi bankaydı uğraşır durursunuz. Banka paranızı ödemeyi kabul etmez müşteri hatası der. Halbuki en masum olan müşteridir. Banka çalışanını suçlamaz bile çünkü banka çalışanını suçlarsa diğer müşterilerede tazminat ödemek zorunda kalır. Ayrıca herkes parasını çekmek için sıraya gireceğinden belki de banka batar. Banka çalışanı da bunu bildiği için çalarken de hiç korkmaz. Bende bütün ihtimalleri düşündüğümde paralarınızı çalacak kişilerin banka çalışanlarından başka kimse olmayacağı size söyleyeyim. türkiyede mahkemelerinde durumu malum bu işin sonu gelmez ya da yıllarınız gider. hepinize geçmiş olsun diliyorum. daha güvenli bankalarla örneğin TEB gibi güvenlik önlemi yüksek bankalarla çalışın.

25 Ocak 2008 16:25mehmetcivanoğlu


--------------------------------------------------------------------------------

Olay dün benimde başıma geldi. 2000 YTL hesabımdan para gitti.Şikayetlerin hepsinde bu olayın maaş hesaplarında olması çok ilginç. Ayrıca giden paralar 200-3000 YTL arası. O kadar zengin varken neden küçük miktarlarla uğraşıyorlar. İçeriden yardım olmadan bu bilgilere ulaşılması imkansız. Bankamatik no.ları internet hesaplarında bile yer almıyor. Benim anne kızlık soyadım bile değiştirilmiş. Banka bu işi sahiplenmezse toplu halde dava açalım.

25 Ocak 2008 12:49forester


--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar aşagıdaki linkte sayfa 15 16 da tüm gazete köşe yazarları adresleri var. ben gönderdim sizlerde gönderin. sayfa 15 de benim yazdığım mailin metni var. sizlerde oradan alabilir veya begenmezseniz değiştirebilirsiniz. adreslerin %70 doğru bazıları değişmiş.

http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=410007&page=15

24 Ocak 2008 23:32nenezure

--------------------------------------------------------------------------------

Akbank mağduru arkadaşlar... Bu kadar büyük bir kitlenin mağduriyetini bağımsız medya mensupları neden görmezlikten gelir. Büyük holdingler birbirleriyle ilgili haber yapmamak için gizli bir anlaşmamı yaptılar yoksa. Görsel medyada yayınlanacak küçücük bir haber neler değiştirecektir hepimiz biliyoruz. Lakin anlamak mümkün Akbank reklamlarıyla ayakta duran görsel medya bunu göze alamıyor büyük ihtimalle... İşte bağımsız medya ne diyelim. Bi sanatçının kaçamağı bile bizlerin başına gelenden daha fazla haber değeri taşıyor çünkü... Nasıl isek onu hakediyoruz galiba.........!!!

24 Ocak 2008 21:55kalbimsevdakuyusu


--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar akbank konusu ile ilgili bir gelişme var mı diye sürekli girip okuyorum.ama hala bir çözüme ulaştıramadık.buraya yazdığım 2. yorum oluyor bu her gün yeni bir olayı duyuyorum ve sinirlerim bir kat daha artıyor.lütfen bir şeyler yapalım.tüm ödemelerim ertelendi bugün başka bir bankadan şunu öğrendim bloke edilen karta yatan paralarda hiç bir işlem yapılmazmış.önümüzdeki hafta yatacak olan ek derslerimizin aynı hesaba yatırılacağı söyleniyor..peki şimdi bizler işlem yapılmayan hesaptan nasıl para çekeceğiz?bilgisi olan varsa yazsın lütfen....medyaya bildirmek için neyi bekliyoruz onu da anlamıyorum.kamuoyuna bu olay duyurulmalı bir şekilde.arkadaşlardan birinin dediği mail olayını yaptım.ne kadar insan ulaştığımı bilemiyorum.peşini bırakmayalım arkadaşlar gereken ne ise yapalım.BDDK bugün mail yollamış bana bu konuda bankaya fax çekildiği söyleniyor.bir soruşturma bu kadar mı uzun sürer?hiç bir güvencem kalmadı..değişikliği olan varsa buraya yazsın ve neler yaptığını lütfen bize bildirsin..

24 Ocak 2008 21:11meltem.k

--------------------------------------------------------------------------------

ben daha once mağduriyetimi anlatmıstım burada.Dün gece aklıma bişey geldi.Bana geçenlerde bi mail gelmişti ünlü bi firma ile ilgili yok ortaklırı bilmem neymiş falan diye.bunu da gönderebileceğiniz herkese gönderin yazıyordu..bir süre sonra bi baktım o firmanın kendisi herkese mail yolluyor böyle bir şey yok diye..

şimdi ben de kendi mağduriyetimi anlatan ve bu bankanın ne mal olduğunu açıkça yazacağım bi mail oluşturacam ve çevremdeki herkese mail ile yolluyacam ve bu sitenin adresini de ekliyecem.yazdığım kişilerden de özellikle rica edecem bu maili herkese yollasınlar diye elbet bu mailo akbank ın da kulağına gidecek.mağdur durumda olan arkadaşlar aynısını sizlerde yapın.ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar etkili olacağı düşüncesindeyim.Eminimki bütün mağdurlar bunu yapsa onlarda nihayetinde bi firma ve reklam herşeyleri hadi hep beraber 10 dakikanızı almıyacak bi mail hazırlayın yolluyabildiğiniz herkese yollayın(altına başkalarının mağdur olmaması için bunu herkese yollayın yazıp örnek olarak bu sitenin de ismini yazın)

24 Ocak 2008 18:47seto54

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar benim başıma para çekme olayı 17 aralıkta olmuştu bugün para mı aldım yaptığım genel merkeze 1 er hafta arayla 3 kez dilekçemi faksladım ve savcılığa başvurdum bır de sürekli mail attım genel merkeze tabi haftada 1 kere genel merkezi telle aradım 6 haftada sonunda yattı inşllh sizleerin de mağduriyeti giderilir ilk işim sabah gidip parayı bankadan çekip başka hesaba yatırmak.

24 Ocak 2008 18:38ycihan22

--------------------------------------------------------------------------------

bizede öyle diyorlar sadece diyorlar her açışımızda inceleniyor lafı. Yahu bir belge incelenmesi 2 saat sürer 23 gün oldu hala gelişme yok. Şoke olmayın 2 hafta sonra ödemedikleri zaman. Adaletin tartısından benim belgelerimi inceleyenlerde alıcak. Müşteriye göre muamele bazılarının 3-5 günde ödeniyor. Hiç dikkatinizi çekmiyormu. Onların belgesi niye erken bitiyormuş. Benden sonra hesabı boşaltılanların bazılarına ödemişler. Arkadaşım akbank mağdurları forum köşesinde herkes derdini yazıyor ne yaptıklarını yazıyor okuyun.

24 Ocak 2008 16:18saf adam


--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar akbankı aradım 2 hafta içinde ancak dosyalar incelenecegini söylediler parasını alan olursa ne şekilde aldığı mutlaka yazsın.

24 Ocak 2008 15:57xyron

--------------------------------------------------------------------------------

sayın arkadaşlar benimde akbank tarsus hesabımdan 21/12/2007 ve 22/12/2007 tarihinde toplam 3000 ytl lik para çekilmiş ve başka hesaba transfer yapılmıştır. banka hesaba bloke koyarak daha fazla para çekilmesini engellemiştir. ben 1 aydır bu paranın peşindeyim. Tarsus şu ana kadar ulaştığım birkaç kişi daha var. maaş hesaplarından para çekilen. Banka kendisine suç bulmuyor. Ben elektronik öğretmeni aynı zamanda bilgisayar formatörüyüm. Elimdeki ekstrelerden yapılan işlemlere baktığımda bu işin basit bir kart kopyalaması olduğunu sanmıyorum. tamamen içeriden organizeli çalışan birileri olduğunu sanıyorum. özellikle maaş hesaplarını seçiyor değişik illerden ve atm kullanıyorlar. bana bu hafta banka cevap verecek geri ödeme konusunda para ve zararım karşılanmadığı takdirde avukat hazır hemen tazminat davasına başlanacak. Bence sizlerde paranızın peşinde olun. Bu olaylar müşteriden kaynaklanmıyor. Tamamıyla bankadan; özellikle Akbank ta oluyor bu olaylar. Eminimki içeriden birileride var bu işte. Özellikle Tarsus ta olan arkadaşlar varsa daha bilmediğimiz lütfen ulaşsınlar hepimiz aynı zamanda tazminat davasına başlıyalım. Yalçın TIRAŞ END.MES.LİSESİ

24 Ocak 2008 12:24yalcintarsus

--------------------------------------------------------------------------------

Ben İmadeddin OĞUZ.

İskenderun Gökmeydan ilköğretim okulunda çalışıyorum.

18.01.2008 tarihinde Akbank Reyhanlı şubesine ait maaş hesabımdan gizlice 1000 YTL internet üzerinden çalınmıştır.

Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olduğuna inandığımız Akbank'ın yeterince güvenlik tedbirlerini almayarak bir sürü insanı mağdur durumda bırakması esef verici bir durumdur. Böyle bir durum bankanın saygınlığıyla bağdaşmamaktadır. Biz bu bankayı Sabancı holdink'e bağlı bir kurum olması nedeniyle güvenilir olarak addediyorduk. Yanılmışız.

Kendi suçları nedeniyle mağdur olmamıza rağmen mağduriyetimizin giderilmesi yönünde bir çaba sarfedilmemesi daha da elem vericidir.Bankanın ciddiyetiyle bağdaşmayan bu yaklaşımı kınıyorum.

24 Ocak 2008 10:41cadıı

--------------------------------------------------------------------------------

selam arkadaşlar;

savcılığa suç duyurusunda bulundum kişi veya kişiler araştırılıp bulunacak ve bana döneceklerini söylediler tamam bu güzel ama banka nolacak saçmasapan açıklama yapaıyo banka yetkilileri her başvurum da bekle ödenecek deniyo ama icraat yok malesef ve artık ak bank güvenlik departmanı telefonlara bile bakamayacak kadar yoğun çalışıyo.yarım saat uğraştım ama tlfna bakan yok.

sonuç aranızda parasını geri alan varmı yada bankayala ilgili hukuki araştırma yapan ve paramız olaki ödenmez ise paramızı alabilmemiz için ne yapmamız gerektini bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim

[email protected] ulaşabilirsiniz teşekür ederim

24 Ocak 2008 08:50&emin=

--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba

Benim de başıma hepinizin durumuna benzer bir durum geldi.01.01.2008 tarihinde Antalya'dan hesabımdan 800YTL çekildi ve sizden istenen işlemlerin hepsini bende yaptım.Bu süre zarfında sadece banka şubem ile iletişim içinde oldum,maaş aldığım şube yetkilileri sağolsunlar yeterince ilgilendi.Ve dün yani 23.01.2008 de banka paramı iade etti.Ama bunun tekrar olmayacağı garantisi olmaması insanı yine de huzursuz ediyor.Artı para hesabını kapatmak bile rahatlamamızı sağlamıyor.Her ayın 15i aynı tedirginliği yaşayacağız.Size tavsiyem sürekli şubenizle görüşün,bankaya email atın ve faydası olduğunu düşündüğüm www.şikayetvar.com a yazın.Umarım herkes parasını geri alır ve bu durum tekrar yaşanmaz...

24 Ocak 2008 00:13hawor


--------------------------------------------------------------------------------

ben öncelikle mağdur arkadaşlarıma geçmiş olsun diyerek benimde aynı şekilde 14.01.2008 tarihinde hesabıma girilerek 1000 ytl civarında param alınmış.hemen müşteri hizmetlerini aradım hesabıma ploke konuldu.diğersi gün maaş hesabım bulunan kütahya akbank şubesine giderek durumu anlattım ve ve hesab ekstresi çıkartak işlemlerin ne şekilde yapıldığına baktığımda yurt dışı işlem olarak gösteriyordu.böyle saçmalık olamaz.birileri hesabımıza giriyor ve kafasına göre parayı alıp gidiyor.bizler memur insanlarız hayatımız maaşlarımıza endeksli biz çalışalım başkaları maaşımızı alsın.bu gidişe bir dur denilmeli her gün televizyonlarda reklamını veren bu banka bizim gibi mağdurların mağduriyetini gidermesi gerekmiyomu.Bende aynı şekilde paramın ödenmemesi halinde yasal yollarla hakkımı isteyeceğim bu işin peşini bırakmam.

23 Ocak 2008 23:02cevreci64

--------------------------------------------------------------------------------

öncelikle tüm mağdur arkadaşlara geçmiş olsun derim. evet bende sizler gibi bir akbank maduruyum ben karabük te ikamet etmekteyim aynı zamanda da bulundugum il de görev yapmaktayım benimde 27.12.2007 tarihinde saat 05.44 de akbank UŞAK merkez 955 nolu şubesinden 456 ytl çekilmiş tekrar 07.15 de bir başka hesaptan benim hesabıma 550ytl havale yapılarak 07.16 da 540.ytl daha çekilmiştir daha sonra sizler gibi gereken işlemler yapıldı evet nerde bddk nerde bankalar birliğinin değerli üyeleri nerde hükümet yetkilileri nerde hazineden sorumlu ilgili bakanlar bu gidişata acaba kim dur diyecek bankadanda yeterli bir açıklamada gelmedi veya basın aracılığıylada olsa herhangi bir açıklama yapılmadı tüm arkadaşlar ben buna sözün bittiği yer derim.

23 Ocak 2008 15:02erol18

--------------------------------------------------------------------------------

merhabalar.

bende öğretmenim;diğer arkadaşlar gibi Akbank mağduruyum.

Askerden geldim, 19.01.2008 tarihinde hesabımdan para çekmek için bankamatiğe kartımı taktım benden şifremin değiştirilmesi istendi, şifremi değiştirdim.Sonra hesabıma baktığımda bakiyemin eksilere indiğini gördüm ve şaşırdım ekstreme baktığımda ; 18.01.2008 tarihinde hesabımdan 500 ytl ve 300 ytl olmak üzere toplam 800 YTL arka arkaya 2 defa para çekildiğini gördüm.Para yapıkredi bankasının bankamatiğinden çekilmişti.Kartımı hiç kimseye vermedim süreklki yanımdaydı akbank bankamatiklerinin dışında hiç bir yerdede kullanmadım.Müşteri hizmetlerini aradım kartlarımı bloke ettirdim.Benden dilekçe yazmamı ve fakslamamı istediler dilekçemi yazdım ve faksladım.Şimdi ne olacak bilmiyorum...

23 Ocak 2008 14:55zamliy

--------------------------------------------------------------------------------

bodrum mumcular beldesinde öğretmenim ve burda da bir öğretmen arkadaşımın ek hesabına girdiler ve antalya sideden çekildiği tespit edildi.bütün bu durumda olan arkadaşların internet bankacılığı ile şifrelerinin kırıldığını tahmin ediyoruz ve bu durum da olan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.

23 Ocak 2008 14:18girlinart

--------------------------------------------------------------------------------

mrb arkadaşlar .bende sizler gibi bu konuda mağdur kişilerden biriyim. hesabımdan benden izinsiz 300 ytl çekilmişti.bunu akbank müşteri hizmetlerine faksla bildirmeme rağmen aynen sizlere gelen cevaplar gibi para sizin şifrenizle vede adınızla çekildi diye bi karşılık geldi. yani boş yere 300 ytl m gitti. bana bu konuda başka bi şekilde yardımda bulunacak biri varsa sevinirim. iyi günler...

23 Ocak 2008 11:25tafi33

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar benimde 09.01.2008 çarşamba günü hesbım oturduğum şehre 10 saatlik mesafedeki bir ATM den kartımın kopyasını kullanarak hesabım boşaltıldı.Allah aşkına bu hırsız , uğursuz kişilere kim dur diyecekse ve nasıl dur denecekse der desin.Memurun maaşından başka nesivar nesini alacaksınız.Gidin patronların hesabıyla uğraşın .Onlar paralarının hesabını bilmiyorlardır.

23 Ocak 2008 10:35teknik.öğt.

--------------------------------------------------------------------------------

ya bu kadar mağdur var demekki sistemlerinde güvenlik açıkları var bir de bankacılık yapıyorlarmış gibi insanların vadesiz mevduat hesaplarından hesap işletim ücreti adı altında haraç alıyorlar ne güzel bankacılık bravo akbanka!!!

23 Ocak 2008 09:19salurkazan52

--------------------------------------------------------------------------------

Akbank yetkilileri hala, niçin bir açıklama yapmıyor?

Bu dolandırıcılar kimdir?

Olaydaki sorumlular kimdir?

Bu tatsız olaylar, örtbas edilmek mi isteniyor?

Olaylar görmezden gelinerek, unutturulmak mı isteniyor?

İnsanların zararları karşılanacak mı?

Suçlular veya sorumlular tespit edildi mi?

Etkin tedbirler alındı mı?

Duyduğumuz kadarıyla, ATM'den para çekmek isteyen arkadaşlarımızdan; şifelerini değiştirmeleri talep ediliyormuş.

Şifrelerimiz, kötü niyetli birilerinin eline mi geçti?

Ellerinde kart olmadan nasıl işlem yapabiliyorlar?

Henüz şifremi de değiştirmedim, hesabımdan habersiz para çekerler mi acaba?

Diken üzerindeyiz, bir açıklama bekliyoruz.

Tatmin edici açıklamalar gelmezse, en kısa zamanda; akbank'la ilişkilerimizi kesmeyi düşünüyoruz.

Açıklama, lütfen bizleri rahatlatacak bir açıklama yapınız.

23 Ocak 2008 09:04duran yurttaş

--------------------------------------------------------------------------------

Ben de akbankla çalışıyorum. Burdan tüm akbank madurlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ve buradaki yorumları okudukça korkmaya başladım. Yetkililerin artık bu konuya bi el atması lazım. Kurumum bu bankayla çalışıyor ve iki yıl daha çalışacakmışız. Nasıl kurtulacağız bilmiyorum. Sadece şifre girerken elimi kontrol panelinin üzerine tutup etrafta kamera varsa görünmesini engellemek geldi aklıma ve bunu yapıyorum. Birde para yattığı anda gidip çekmek, ek hesap falan açtırmamak. Valla önlem olarak bunları yapıyorum. Ne kadar başarılı olurum bilmiyorum ama Bir şekilde yetkilillerin bu konuya el atması lazım. Memurların üç kuruş maaşına göz dikmiş bu hırsızlar. Arkadaşla sizde çevrenizdeki herkesi uyarın kendilerine göre önlemler alsınlar. İnşllah bu hırsızlığın da önüne geçerler..

23 Ocak 2008 08:50usare

--------------------------------------------------------------------------------

Yozgat Sorgunda eşimle beraber öğretmenlik yapıyoruz. Kurban bayramının 4. günü yani 23.12.2007 tarihinde eşimin ek hesabı İstanbul küçükyalıdan çekilmiş. Ayın 27 sinde farkettik. Akbank Sorgun şubesine gittik çok doğal davrandılar, sanki ortada önemli bir şey yokmuş gibi. Çünkü bizden daha öncede olmuş. Akbankın müdürüne durumu anlattık, hemen bizden bir dilekçe ve kartın önlü arkalı fotokopisini alıp genel merkeze faksladı. Tabi maaş hesabı ve k. kartı hesapları hemen kapatıldı. Bize bir hafta 10 güne paranız iade edilir dedi fakat 1 ay oldu daha bir şey yok ortada. Maaş kartı ve kredi kartı tekrar geldi ama para gelmedi. Tekrak gittik dün. Tekrar parayı bizim adımıza talep ettiler. Bakalım sonucu bekliyoruz. Olumsuz bir cevap gelirse savcılığa başvuracağız. Ha bu arada faizi 1 ayda 50 ytl civarında oldu. Banka çalışanları bize ancak ana para yatar dediler.En iyisi siz borcu kapatın daha fazla faiz işlemesin. Zaten ayın 15'inde otomatik olarak mmaşa el koydular. Eşimin bileziklerini bozdurmak zorunda kaldık. Bekliyoruz bakalım ne olacak. Akbank kabul etmiyor güvenlik zaafını ama ortada bir gerçek var ve Akbank mağdurlarının sayısının her geçen gün arttığı. En son dün 2 kişiyi daha duyduk.

23 Ocak 2008 08:34tiyy


--------------------------------------------------------------------------------

Bu kadar mağdur varken banka nasıl müşterilerinde bulur kabahati pes doğrusu!! Hırsızın hiç mi suçu yok..Janjanlı,gözboyayıcı reklam yapacaklarına önlemleri artırsınlar... Umarım alırsınız paralarınızı..

23 Ocak 2008 00:42ella_naz


--------------------------------------------------------------------------------

Dün bu haberi okuduktan sonra bankada bulunan paramı çekmek üzere banka önündeki bankamatikten para çekmek için şifremi girer girmez hemen karşıma yeni şifrenizi girin şeklinde bir pencere geldi. Ancak bu da çözüm değil. Adamlar oraya gizli bir kamera yerleştirmişlerse girilen yeni şifreyi de öğreneceklerdir. Kurdukları tuzakla da kartı kopyalayabilirler. Bu zarardan banka birinci dereceden sorumludur. Madem parama sahip çıkamıyor, yapmasın bu işi. Bundan sonra maaşımı derhal çekeceğim. Banka hesabımda para bırakmamaya gayret edeceğim. Ne biçim banka bu. Güvenlik sistemi alerm veriyor. Kendi güvenlik açıkları yüzünden biz müşteriler zarara uğruyor. Sorumlu kim burada? Elbette ki banka. Para çekildikten sonra cep telefonunua mesaj göndereceklerine çekilmeden önce onay mesajı göndersinler, cepten "Evet" diyerek onaylanırsa para çkilmesine izin versinler. Sen önce paramı kaptır hırsıza, sonra "kusura bakma paranıza sahip olamadım, emanetini koruyamadım. Sen bir çaraesine bak" tarzında mesaj gönder. Bu düpedüz dalga geçmek. Adamı sinir etmek. Bir ay boyunca kırtlak patlak para kazanacağım diye, el alame yem olsun. Olmaz böyle şey. Derhal bir çözüm bulunmalı ve mağdurların mağduriyeti giderilmeli.

22 Ocak 2008 23:06yorumcu74


--------------------------------------------------------------------------------

Bende akbank madurlarından biriyim benimde 21 OCAK 2008 tarihinde çerkezköyde oturmama rağmen kartımda bende olduğu üzere hesabımdan istanbul zincirli kuyu atemesinden 130 ytl,m çekilmiştir sizlere göre belki miktarı az olabilir ama ben asgari ücretlen çalışan bir bayanım bende yapılan bu hatayı kınıyorum bu durumun sadece kendime ait oılduğunu sanıyordum ama int benim gibi durumumda olan birçok kişinin olduğunu gördüm ve bunu yazma gereği duydum.

Aynı tarihte alışveriş için gittiğim markette kartım geçmedi. saat 18. gibi bankadan öğrendiğime göre paranın çekiliş saati 21.20 sıralarında çekilmiş ben bu işe anlam veremedim. bende dair herkese geçmiş olsun diyorum arkadaşlarım umarım paralar iade edilir. ( NEVİMORHAN )

22 Ocak 2008 23:04nevim39


--------------------------------------------------------------------------------

Akbankta maaş hesabı olan bir öğretmenim.18 Ocak 2008 tarihinde maaş hesabımdaki 800 ytl ATM den dolandırıcılık yöntemi ile çekilmiştir. Benim bilgim olmadan gerçekleştirilen bu para çekme işlemi kartım bende olmasına rağmen yapıldı.Bu olayı 21 Ocak tarihinde internetten hesabımı incelediğim sırada farkettim. Akbank Müşteri Hizmetlerini arayarak durumu bildirdiğimde dilekçemi ve kart fotokopimi faks ile genel müdürlüğe iletmemi istediler,kartımı iptal ettirip, hesabımı ve bunlara bağlı kredi kartı ve internet bankacılığını bloke ettirdiler.

22 Ocak itibariyle faksımı genel müdürlüğe yolladım. Memurlar.nette benim gibi Akbank güvenlik mağduru olan maaş hesaplarından hırsızlık yapılan bir çok kişi olduğunu okumuş bulunmaktayım. Tüketici Merkezine mail atarak mağdurlardan biri olduğumu bildirdim . AKBANK ın mağduriyetlerimizi en kısa zamanda ödemesini umarım sağlayabiliriz, ne zaman ödenir sorusuna yuvarlak cevaplar veriyorlar.Savcılığa şikayette bulunmadım bulunmam gerekiyor mu yoksa bankanın söylemlerine güvenmeli miyiz?

Ben şimdiye dek güvenle bankacılık işlemleri yapan biri olarak özellikle adı geçen bankaya güvenimi kaybetmiş bulunmaktayım. Mağdur kişiler ve kendi adıma dileğim şikayetlerimizde ciddi bir araştırma ile haklılığımızın ortaya çıkması ve en kısa zamanda ödemenin yapılması ve güvenlik tedbirlerinin alınmasıdır.Malum ödemelerimiz bekleyemiyor bankanın bizi beklettiği gibi.

22 Ocak 2008 22:26sibeldiler


--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar başımdam geçeni bende dün buradan yazmıştım.Yani bir akbank mağduruyum.yanlız buradan yazmakla kalmamalıyız. mutlaka ortak birşeyler yapmalıyız.bu durumun basına yansıtılması veya başka bir yol bulmalıyız. hiç bir suçumuz yokken ve kartımız cebimizdeyken çalınan emeğimizi birilerinin ipoteğinden kurtarmalıyız.bireysel olarak hepimizi oyalıyor banka yetkilileri.4442525 arayınca taktik sadece oyalama.saçma sapan bahanelerle telefonu kapatıyorlar.lütfen buradan bir birliktelik doğsun...

22 Ocak 2008 21:40dyazar


--------------------------------------------------------------------------------

merhaba arkadaşlar

HATAY/kırıkhan'dan AKBANK magduru olan şu an bildiğim 7 kişiden biriyim.Benim olay; aralık ayının 28 ve 29'cu günlerinde başıma geldi.Mevduat hesabımdan ATM lerden farklı yerlerden(Antalya,mersin ve yurt dışı) toplam 2 milyar paramı uçurdular.Bankamatik kartım bende ve yaklaşık 8-9 aydır hiç kullanmıyorum.Hala bana bir cevap verilmedi bekliyoruz..

22 Ocak 2008 21:26myildirimhan


--------------------------------------------------------------------------------

kardeşim bu ne bu milletin akbank tan çektiği milletin parasına sahip çıkamayacaksa bıraksın bu işi . bu mağduriyetlerin biran önce çözülmesi gerekir. memurların bir ay maaş alamadığında memur için hayatın durduğu bir memlekette yaşıyoruz zaten. kimse çıkmayacak mı bu haydutlara hırsızlara dur diyecek. yoksa bu danışıklı döğüş mü. yeter artık millet hem mağdur hem de suçlu duruma

22 Ocak 2008 21:18hacıakkoyun


--------------------------------------------------------------------------------

Ben de akbank mağduru olarak yazılanları okudum ve olayın sadece bana mahsus olmadığını anladım.Bağcılar Kirazlı İ.Ö.Okulunda öğretmenim.9 Ocak akşamı benim de hesabımdan 1000 YTL çekilmiş olduğunu tel. gelen mesajdan öğrendim.Diğer mağdurlar gibi ben de bankayı aradım hesaplarım bloke edildi. kart fotokopisini istediler ve genel merkezden haber bekliyecekmişiz. Bakalım ne kadar bekleriz sonuç ne olur.Aynı zamanda olayı savcılığa bildirdim.Bildiğim bir şey var ki akbankta hesabı olan tüm arkadaşlar tedirgin bir şekilde gelişmeleri takip ediyorlar.İnşallah sonuç mağdurları sevindirici olur ve bankada üzerine düşen güvenlik sorununu daha ciddi yapar.Yoksa bütün müşterileri kaçırır.

22 Ocak 2008 20:49halludba


--------------------------------------------------------------------------------

Allah yardımcınız olsun.okulumuzda bir öğretmen arkadaşın başındanda böyle bir olay geçti .Kendisi Konya da olmasına rağmen 1000 ytl istanbuldan çekilmiş.Akbank msj göndererek araştırma yapılıyor demekle yetiniyor.Birçok öğretmen ve memur arkadaş Akbank ile bütün hesapları kapatmayı düşünüyoruz.Hepimiz diken üstündeyiz.

22 Ocak 2008 20:26zanapa


YORUMLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber