Güneydoğu'ya gidecek memura uyum dersi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Ocak 2008 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teröre karşı sosyal barış projesini hayata geçiren hükümet işe bölgeye yeni atanan memurlaraeğitim vermekle başladı.

Teröre karşı sadece silahlı mücadeleyle yetinmeyen AK Parti Hükümeti, yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Hükümet, geçmişte yapılan yanlışlıkların önüne geçmek için bölgede görev alacak memurlara ?uyum dersleri' vermeye başladı. Memurların züm üretmesini sağlayacak olan proje, şu ana kadar geliştirilen en önemli sosyal proje olma özelliğini taşıyor. "Çevreye Uyum Seminerleri" adı altında düzenlenen kurslar, sivil memurlardan, güvenlik personeline kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapacak tüm çalışanları kapsıyor.

Başbakanlık tarafından organize edilen "Çevreye Uyum Seminerleri"ni ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı düzenledi. Bakanlık, bölgeye atanan tüm öğretmenleri, il müdürlüklerinde uyuma tabii tuttu. Bölgenin öğretmen açığını önemli oranda kapatan Milli Eğitim Bakanlığı, 2007 yılı içerisinde 45 binin üzerinde atağı öğretmenlerin büyük çoğunluğunu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderdi.

ARTIŞ VAR

Bölgede önemli oranda sivil ve güvenlik personeli bulunan İçişleri Bakanlığı da bölgedeki memurlarına uyum dersleri vermeye başladı. Çalışma ve Bayındırlık Bakanlığı da bölgeye gönderdiği memurlarını bu kurslardan geçirmeye başladı.

A'DAN Z'YE BÖLGE EĞİTİMİ

Memurların, bölge halkıyla kaynaşmasına yönelik olarak planlanan uyum seminerlerinde, bölge halkının günlük yaşayışından, gelenek- göreneklerine ve karşılaşabilecekleri olası olumsuzlardan, bölgenin doğal zorluklarına kadar hemen her konuda dersler veriliyor.

YEMEK BİLGİSİ

Hükümetin tüm bakanlıklarında yaygınlaştırmaya başladığı Çevreye Uyum Seminerleri'ne katılan memurlar, bölgeye yeni atananlardan oluşuyor. Akademisyenlerin katıldığı derslerde bölgenin etnik yapısından, dini inanışlara, kullanılan dil ve lehçelere, gelenek göreneklerden yiyecek kültürüne kadar hemen her konuda memurlar bilgilendiriliyor.

Belgin TORAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber