Markaj 35 operasyonu zanlılarından vergi dairesi memuru intihar etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de geçen günlerde banka önlerine atılan dekontları kullanarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan ve adliyede savcının isteğiyle serbest bırakılan vergi dairesi memurlarından Aydın Karamanlı (47), kendini ağaca asarak hayatına son verdi. Aydın Karamanlı'nın cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Geçen hafta İzmir'de organize bir yöntemle, banka dekontlarıyla yüzlerce kişinin hesaplarından para çaldığı öne sürülen ve 6 aylık takip sonucu suç delilleriyle birlikte yakalanan 10 zanlı arasında bulunan Karamanlı, devlet memurluğu görevini kötüye kullanma suçlamasıyla İzmir Adliyesi'ne sevkedilmişti. Mahkeme tarafından serbest bırakılan Karamanlı, dün Kısıkköy'de intihar etti. Ormanlık arazide kendini asan Karamanlı'nın cesedi, otopsi için İzmir'e getirildi.

MARKAJ 35 OPERASYONU KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Polis ekipleri, banka dekontlarıyla yüzlerce kişiyi dolandıran çeteye "Markaj 35" isimli operasyonu düzenledi. Operasyonda, şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Ahmet Ş. (34) ile şebekede çeşitli görevler üstlendikleri ileri sürülen Kubilay Y. (40), Ercan E. (37), Vedat İ. (37) Ahmet Ö. (26), Yalçın A. (36), Dündar E. (26), İ.Y. (57), emlakçı Kadriye A. (48) ve vergi dairesi memuru Aydın K. (47) yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Zanlıların ev ve işyerlerine eşzamanlı düzenlenen baskınlarda beş kişinin banka hesap bilgileri ve bu kişiler adlarına düzenlenmiş sahte belgeler, çok sayıda bankamatik dekontu, üç tabanca, beş bilgisayar, kısa mesafeli iki telsiz, sim kartlar, vekaletname, senet ve tarihi değeri olan iki sikke ele geçirildi.

Zanlılar suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, sahte kimlik ve belge düzenleyerek nitelikli banka dolandırıcılığı yapmak, devlet memurluğu görevini kötüye kullanmak ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlamalarıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti.

Adliyeye sevkedilen zanlılar arasında bulunan Aydın K. suçlamaları reddetmişti. Emlakçılık yapan Kadriye Y. ile birlikte Aydın K., savcı tarafından serbest bırakılmıştı. Evine dönen Aydın K.'nin daha önce hiçbir suçlamayla karşılaşmadığı ve poliste kaydı bulunmadığı bildirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber