Keşan Tapu'daki rüşvet operasyonunda 3 tutuklama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keşan Tapu Dairesi'nde rüşvet alındığı ihbarı üzerine Edirne Emniyet Müdürlüğü ile Keşan Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen 'Tarla Faresi' adlı operasyonda 3 kişi tutuklandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonunda Keşan Tapu Sicil Müdürlüğü'nde çalışan 8 personel ile emlakçı ve aracılardan oluşan 8 kişi gözaltına alınmıştı.

Keşan Tapu Sicil Müdürlüğü'nde, fotokopi makinesinin içine yerleştirilen gizli kamera aracılığı ile 4 aydır yürütülen izleme sonucu gözaltına alınan 16 kişi dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcıları tarafından sorgulanan zanlılardan A.V.D, T.Ç.Y., U.Ç, H.E.K, M.D ve M.T tutuklanma istemiyle sulh ceza mahkemesine gönderildi. Diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlılardan mahkemeye çıkarılan müdür yardımcısı T.Ç.Y. ile memurlar M.D. ve H.E.K., Türk Ceza Kanunu'nun 252/1 Maddesi gereğince, "rüşvet almak" suçlaması ile tutuklanarak Keşan Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Müdür A.V.D. ile U.Ç., ve M.T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklu üç zanlının daha sonra Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmak üzere Edirne'ye gönderilecekleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber