Zam eylemi yapan emekliler, Başbakan'a 10 YTL gönderdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları'na Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Emekli- Sen İzmir şubesi üyeleri, hükümetin yüzde 2'lik enflasyon farkı zammına tepki gösterdi. ?TEFE- TÜFE dediler, hakkımızı yediler' diye slogan atan emekliler, yüzde 2'lik artışın aylık 10 YTL olduğunu vurgulayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a postayla 10 YTL'yi geri gönderdi.

Emekli- Sen Karşıyaka Şube Başkanı Duran Atak, Alsancak'taki postane önünde yaptığı basın açıklamasında, ayda 10 YTL ile bir kilogram zeytin ya da 1 kilogram peynir alınabildiğini, ayda en fazla 10 kez otobüse binildiğini dile getirerek, şunları söyledi:

?Emekliye yüzde 2+2 zam veren hükümet, 2008 yılına girerken elektriğe, doğalgaza, suya, akaryakıta ve daha birçok mal ve hizmete yüzde 10 ile 30 arasında değişen oranlarda zam yaptı. Yıl içindeki kira artışı ise yüzde 20. Yani yüzde 2 zam cebimize girmeden fazlasıyla geri alındı. Başbakan kürsüye her çıktığında ?ülkemiz büyüdü, milli gelirimiz arttı' diyor. Emekliler, işçiler, kamu çalışanları, köylüler mutlu değil. Mutlu olan ülkenin kaymağını yiyenler.?

Emekliler, ?Savaşa değil, emekliye bütçe', ?Yaşasın onurlu mücadelemiz', ?TEFE- TÜFE dediler, hakkımızı yediler', ?IMF defol, bu memleket bizim' sloganları attı ve aylık 10 YTL'lik maaş artışını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 10 YTL göndererek protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber