Sivas Valisi saz çaldı, aşıklarla ?atıştı'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2008 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, kentin aşıklar şehri olduğunu belirterek, "Biz ilk geldiğimiz günden beri hep söylüyoruz. Sesin, sözün ve sazın başşehri Sivas diye. Bu boşa söylenmiş söz değil" dedi.

Vali Dalmaz, Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneğince düzenlenen sıra gecesine katıldı.

Burada aşıklarla birlikte saz çalıp, türkü söyleyen Vali Dalmaz, zaman zaman da aşıkların atışmalarına karşılık verdi.

Sivas'a geldikten sonra saz çalmayı biraz daha geliştirdiğini ifade eden Vali Dalmaz, Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsünü sazıyla çaldı. Aşıklar da Vali Dalmaz'a eşlik etti.

Aşık Derdiyar'ın "Kültürün beşiği bura, sayın Valim hoş geldiniz.

Sormayın düşmüşüz dara, sayın Valim hoş geldiniz" sözüne Vali Dalmaz, "Bir şey deyim Derdiyar. Hep diyorsun yerim çok dar. Hayatın sonunda ölüm var. Kabre nasıl sığacağını düşünmedin mi?" diye cevap verdi.

Vali Dalmaz, daha sonra yaptığı konuşmada Sivas'ın övünülecek noktalarından birisinin ozanlar şehri olması olduğunu ifade etti.

Aşıklık geleneğinin Sivas'ta yaşatıldığını belirten Veysel Dalmaz, Valilik olarak aşıklara ellerinden gelen desteği vereceklerini belirterek, "Biz ilk geldiğimiz günden beri hep söylüyoruz. Sesin, sözün ve sazın başşehri Sivas diye. Bu boşa söylenmiş söz değil.

Sivas'tan çok aşık çıkmış. Belki sayı olarak binin üzerinde. Aşıklık geleneğini sürdüren illerimizden birisi de Sivas'tır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber