Rektörler, akademisyenlerin yüzde 20'sini temsil ediyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Şubat 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına yönelik AK Parti ve MHP'nin birlikte hazırladığı Anayasa değişikliği teklifini eleştirmek için bir araya gelen rektörlere üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin yüzde 80'i karşı çıkıyor.

Çoğunluğu eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atanan rektörlerin üniversitelerde yapılan seçimlerde aldıkları oy oranları dikkate alındığında akademisyenlerin büyük oranda atanan rektörlere karşı çıktığı ortaya çıkıyor. Seçimlerde sadece yardımcı doçent, doçent ve profesörlerin oy kullandığı göz önünde bulundurulduğunda ise öğretim elemanlarının rektörlere destek oranının daha da azalacağı ifade ediliyor. ODTÜ'de yapılan ve büyük tepkilere sebep olan Üniversitelerarası Kurul toplantısına da mevcut 85 üniversiteden 27'si rektör düzeyinde temsilci göndermemişti.

Bu arada başörtülü öğrencilerin de üniversite eğitimi almasına dönük düzenlemeyi destekleyen 'demokrat akademisyenlerin' sayısı Prof. Dr. Baskın Oran'ın da katılımıyla bin 407'ye ulaştı. Özgürlükçü akademisyenler tarafından oluşturulan 'www.universitedeozgurluk.blogspot.com' sitesine her gün yüzlerce akademisyen destek maili gönderiyor.

Mesut Parlak, rektör olunca eski fikirlerini unuttu

'Türbanlı öğrenciye hak ettiği notu vermeyiz.' sözleriyle gündeme gelen İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, eski rektör Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'na karşı başörtülü öğrencileri savunmuştu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olan Parlak, gazeteci Yalçın Doğan'ın NTV'deki programında başörtüsü yasağına karşı çıkmıştı. Parlak, programda, başörtülü öğrencilere kimlik verilmesi ve derslere girmesinin engellenmemesi gerektiğini söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber