Yazıcıoğlu: Uzman jandarmaların özlük hakları düzeltilsin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Şubat 2008 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Mesleğe ilk uzman jandarma çavuş alımından bugüne 20 yıl geçmiş olmasına rağmen özlük hakları konusunda sıkıntı sürüyor" dedi.

Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde Emekli Muvazzaf Uzmanlar Derneği (EMUD) Genel Sekreteri Şuayip Moğulkoç ve beraberindekileri kabul etti.

EMUD Genel Sekreteri Moğulkoç, BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu'nun 26 bin uzman jandarma çavuşun özlük haklarının iyileştirilmesi için Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e bir mektup yazdığını anımsatarak, ziyaretlerinin bunun için teşekkür anlamı taşıdığını bildirdi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da uzman jandarma çavuşların çeşitli sıkıntılarla boğuştuğunu ifade etti. Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Uzman jandarmalar, orduevlerine alınmamakta, eğitim-öğretim süresi, müfredat eğitim şekli ile kullanılan mekan, öğretmen kadrosu ile kitaplar astsubaylarınki ile aynı olmasına karşın uzman jandarmalara, astsubaylara uygulanan ek göstergelerin 2/3'ü uygulanmakta, bu nedenle gerek maaş ve gerek emekli maaşı ve ikramiyesinde astsubaylar ile aralarında uçurumlar oluşmaktadır.

Yaklaşık 20 yıl önce yürürlüğe girmiş 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu'nun, 14 Nisan 2004 tarihinde 4. maddesi değiştirilmiş olmasına rağmen yürürlüğe konmamış, halen görevde ve yeni mezun olan uzman jandarmaların okul tabanına göre 10. derecenin 1. kademesinden göreve başlaması gerekirken, ortaokul mezunu sıfatıyla 11. derecenin 1.

kademesinden göreve başlamaktadırlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber