MEB, meslek lisesi mezunlarıyla işadamlarını sanal alemde buluşturuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2008 14:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kayseri'de, meslek lisesi mezunu öğrencilerin eğitim hayatı bittikten sonra işe yerleştirilebilmeleri ve işadamlarının aradığı özelliklerde kalifiye eleman bulabilmesi için e-mezun projesi hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazılaranarak hayata geçirilen 'Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi' projesiyle, meslek lisesi mezunlarının daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri ve aldıkları eğitime uygun daha iyi işlerde çalışabilmeleri hedefleniyor.

Proje dahilinde emezun.meb.gov.tr adresinde mezun öğrenciler için web sayfası hazırlandı. Hazırlanan bu web sayfasında öğrenci, okul ve işveren girişlerinin yapılabileceği bölümler mevcut. Öğrenciler özgeçmişlerini ve hangi mesleğe daha yatkın olduklarını belirten formları web sayfasından dolduracak. İşverenler de aradıkları vasıflardaki elemanları yine web sayfasında ilanlarla belirtecek. Bu sayede meslek lisesi mezunları, yapabilecekleri iş sahalarında çalışabilecek, iş verenler de kalifiye eleman sıkıntısını giderebilecek.

Site ayrıca, okul arkadaşlıklarının da sürdürülebileceği haberleşme ve iletişimin devamlı canlı tutulabileceği yapıda olacak. Site aracılığıyla mezun öğrenciler kendilerini geliştirebilecekleri işlerle ilgilenirken, mevcut çalışma koşullarından tatmin olmamış eski mezunlara da deneyimlerine uygun yeni kariyer imkanları bulunmasında yardımcı olunacak.

Proje, sadece, mezun öğrencilere yönelik değil. Halen öğrenimine devam eden öğrenciler için de çalışabilecekleri sektörler hakkında mezuniyet öncesi bilgi edinebilecekleri etkinlikler sunulacak. Bu sayede, daha okul bitmeden çalışma şartlarına hazır bulunacaklar.

Proje olarak hazırlanan web sitesi, meslek lisesi öğrencilerine sadece iş imkanı sunmakla yetinmeyecek. Ayrıca, mezunlar arasında sosyal, kültürel ve ekonomik yardımlaşmayı da gerçekleştirerek ülkenin bilimsel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber