Malatya'daki olaylı çocuk yuvası kapanabilir

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Şubat 2008 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİR televizyon proğgramının ortaya çıkardığı şiddet görüntüleriyle adı duyulan Malatya 0- 6 Yaş Çocuk Yuvası'nın kapatılabileceği açıklandı.

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, şu anda kurumda 26 çocuk bulunduğunu, bu sayının ileriki zamanlarda düşmesi halinde yuvanın kapatılabileceğini söyledi. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun, ihmal, istismar ve ekonomik nedenlerle çocukları koruma altına aldığını belirten Konan, ?İki yıl önce yuvada 43 çocuk vardı, ama şu anda yaşları dolan ve evlatlık verilenlerden sonra 26 çocuk kaldı? dedi.

Kurum olarak asıl önemli başarılarının, çocukların ailelerin yanında koruma altına alınmaları ve bakılmalarının sağlanması olduğunu söyleyen İl Müdürü Murat Konan şöyle devam etti:

?Çocukların sağlıklı bir şekilde gelişebileceği, sosyalleşebileceği, eğitimini en iyi şekilde alabileceği, hayata en iyi şekilde hazırlanabileceği ortam aile ortamıdır. Bunları dikkate alarak koruyucu aile ve evlat edinme hizmetlerine ağırlık verdik. 2 yıl içinde bunu yaptık ve ardından da yuvaya yeni çocuk almadık. Ekonomik nedenlerden dolayı çocuklarını yurt ve yuvalara vermek isteyen ailelere destek sağladık. Bu nedenle, çocuklarını yuvaya vermek isteyenleri caydırdık. Ailelerin çocuklarına kendi yanlarında bakmalarını önerdik. Böylece 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda çocuk sayısı azaldı. Bu sayı daha da azalacak.?

KAPATILMASI İYİYE İŞARET

Diğer kuruluşlarda kurum kapatmak kötüyken, kendilerinde kurum kapatmanın olumlu bir gelişme olduğunu savunan Murat Konan, şunları anlattı:

?Çünkü yurt ve yuvalar ne kadar azalırsa, çocuklar ailelerin yanında kalıyor demektir. Malatya da bu işin öncüsü olacak. Çocuk yuvası kapatılan ilk il olacağız. Bu tabii ki kurumun bu hizmeti vermekten arındığı anlamına gelmiyor. Ekonomik nedenleri azaltıyoruz, aileleri destekleyerek. Ancak ihmal, istismar olduğunda yeni yapılan sevgi evleri var. Aynı hizmeti burada da verebiliriz.?

Beylerderesi Mevkii'nde Malatya İş Adamları Derneğince yaptırılan 16 sevgi evinin açılışını yaz ayında gerçekleştireceklerini de kaydeden Konan, şu an evlerde ısınma ve sıcak su sorunun bulunduğunu, bu nedenle açılışı yaza ertelediklerini belirtti.

0-6 yaş çocuk yuvasının kapatılması halinde, ihmal ve istismar durumlarında alınacak çocuklar, yeni yapılan bu Sevgi Evleri'nde barındırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber