Hak-İş'ten türban değişikliğine destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2008 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Türkiye'de başörtüsü problemi değil, başörtüsüyle problemi olanlar" bulunduğunu savunarak, "Temennimiz, açılan demokratik ve özgürlükçü yolun sabote edilmemesi ve tıkanmamasıdır" dedi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, yüksek öğretimde başörtüsü yasağının kaldırılmasına yönelik yasama çalışmalarını, bazı üniversite rektörleri, yargı mensupları, iş çevreleri ve politikacıların rejim ve laiklik tartışmalarına indirgemelerini kaygıyla izlediklerini ifade etti. Arslan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde başörtüsünü problem haline getirenler şunu bilmelidir ki, ülkemizde başörtüsü problemi değil, başörtüsüyle problemi olanlar vardır. Başörtüsüyle mücadele edenler, öncelikle kendi kafalarının içerisindeki antidemokratik tepki ve dürtüyle mücadele etmelidirler. Kendi subjektif dayatmalarını TBMM'nin iradesinden üstün görenler millet iradesine karşı dikilenlerdir.

Temennimiz, açılan demokratik ve özgürlükçü yolun sabote edilmemesi ve tıkanmamasıdır. Süreç doğru yönetilmelidir. Demokrat ve özgürlükçü tüm siyaset, üniversite, yargı, iş çevreleri ve sivil toplum örgütlerine bu insanlık ayıbının hızla ortadan kaldırılması yönünde çağrıda bulunuyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber