Öğretmen açığına 'akademisyen formülü'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2008 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, üniversitelerde çalışan akademik personelin, vatani görevini ''asker öğretmen'' olarak yapmasını istedi. Avcı, "Bu öğretmen açığını da nispeten kapatır" dedi.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, konuyla ilgili YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet temsilcilerini bilgilendirerek, gerekçelerini paylaşacaklarını kaydetti.

Öğretmenlerin, vatani görevlerini öğretmen olarak yapma hakkına sahip olduklarını anımsatan Avcı, akademik personelin de aynı haktan yararlanabilmeleri gerektiğini savundu. Avcı, öğretmenlerin, askerlik dönüşü görevlerine aynen devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK, bu talebi uygun görürse akademisyenlerimizin de askerlik görevlerini 'asker öğretmen' olarak yapmaları söz konusu olacak. Öğretmen açığını nispeten kapatmak için uygun bir formül. Özellikle İngilizce ve bilgisayar derslerinde ciddi öğretmen ihtiyacı devam ediyor. Öğretmenlerde olduğu gibi akademisyen arkadaşlarımız da 5 haftalık temel askeri eğitimden sonra, ihtiyaç bulunan okullarda öğretmenlik yaparak vatani görevlerini en faydalı şekilde tamamlayabilirler.''

Avcı, akademisyenlerin belli bir süre için de olsa öğretmen sıkıntısı bulunan Doğu'daki illerde görev yapmasının, bölge halkına da faydalı olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber