TÜBİTAK'tan Türk araştırmacılara Avrupa'da burs

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2008 10:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- TÜBİTAK, 20 bilim insanına AB'nin bilim ve teknolojideki referans merkezi olan Joint Research Centre'ın(JRC) İtalya, İspanya, Belçika, Hollanda ve Almanya'daki enstitülerinde eğitim için burs verecek.

TÜBİTAK 7. Çerçeve Programı Ulusal Koordinatörü Hüseyin Güler, Avrupa Komisyonu'nun Ortak Araştırma Merkezi olan JRC'nin AB müktesebatının oluşmasına, uygulanmasına ve izlenmesine destek sağlayan bilim ve teknoloji alanında bir referans merkezi olduğunu söyledi.

JRC'nin, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen araştırmacıların çalıştığı 7 araştırma enstitüsünden oluştuğunu anlatan Güler, TÜBİTAK ve JRC arasında 5 Temmuz 2007 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptı gereğince Türk araştırmacıların JRC Enstitüleri'nde doktora ve doktora sonrası araştırma yapması için özel pozisyonların açıldığını bildirdi.

20 Türk araştırmacının 1 yıl süre ile eğitim alacağı JRC Enstitü başvurularının doğrudan enstitülerdeki iletişim yetkilisine yapılacağını kaydeden Güler, araştırmacılara maddi desteğin de TÜBİTAK-BİDEB bursları ile sağlanacağını, burs başvurusunun da TÜBİTAK'a yapılacağını bildirdi.

JRC Enstitülerine ve TÜBİTAK'a eş zamanlı yapılacak başvurular 29 Şubat 2008 tarihine kadar yapılabilecek. Sonuçlar ise 31 Mayısta açıklanacak.

TÜBİTAK burslarıyla JRC enstitülerinde araştırma yapma imkanı ile ilgili detaylı bilgiye http://www.fp7.org.tr adresinden ulaşılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber