Erdoğan: Öğrenci affı YÖK'ün işi, gündemimizde yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü nedeniyle üniversiteyi bırakan öğrencilere af çıkarılmasına ilişkin haberleri değerlendirirken, "Bunun YÖK tarafından olgunlaştırılması gerekir" dedi.

Erdoğan, "Şu anda bizim gündemimizde olan böyle bir konu yok. Ama YÖK bu konuda bazı tasarruflarda bulunur mu, bulunmaz mı bilemem. Kanunla bu konuda bazı çalışmalar yapılır, yapılmaz, bunlar daha sonra değerlendirilecek şeylerdir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Şu ana kadar üniversite kapılarından başörtüsü nedeniyle dönmek zorunda kalanlar için af gündeminizde mi?" sorusuna karşılık, şöyle konuştu:

"Bizim şu anda gündemimizde olan, sadece böyle bir anayasa değişikliğini, 10. ve 42. maddelerinde yapmaktır.

Bundan sonra sizin ifade ettiğiniz konular bir defa birinci derecede bizimle ilgili değil. Bunun YÖK tarafından olgunlaştırılması gerekir. Şu anda bizim gündemimizde olan böyle bir konu yok. Ama YÖK bu konuda bazı tasarruflarda bulunur mu, bulunmaz mı bilemem. Kanunla bu konuda bazı çalışmalar yapılır, yapılmaz, bunlar daha sonra değerlendirilecek şeylerdir. Böyle bir adım gündemimizde olmadığı için cevap vermek yanlış olur diye düşünüyorum. Biz 10 ve 42. madde ile ilgili Anayasa değişikliği çalışmalarını başlattık. Uzun süren bir çalışma oldu...

Cumartesi günü de 2. tur oylama yapılacak. Temennimiz odur ki, bu müzakereler kızlarımızın geleceğine yönelik önemli bir açılım sebebi olur ve bundan mağdur olmuş olan kızlarımız da bu mağduriyetin giderildiğini görürler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber