Toptan: Meclis'te türban olmaz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın bir süre önce Berlin'de Meclis'te de türban yasağının kaldırılması gerektiğine ilişkin açıklamasını hatırlatan gazetecilerin ?Meclis'te türban serbet olmalı mı? sorusuna, ?Hayır, hayır olmaz? yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Vekili, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kaş'ın Antik Patara bölgesinde yapılan kazı çalışmalarını incelemek üzere Antalya'nın Kaş İlçesi'ne geldi. Ankara'daki hava şartları nedeniyle uçakla Antalya'ya rötarlı gelen Toptan, Antalya Havalimanı'nda polis helikopteriyle Kaş'a gitti. Köksal Toptan'ın halk ile bir araya geleceği Noel Baba Çay Bahçesi'nde yoğun güvenlik önlemi alınırken, Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri bomba taraması yaptı. Toptan, burada bir açıklama yaptıktan sonra gazetecilerin türbana ilişkin sorularını yanıtladı.

?ENDİŞELENECEK BİRŞEY YOK'

Meclis'te türban görüşmelerinin gergin geçtiğinin anımsatılması üzerine Köksal Toptan, ?Onunla ilgili konuşmak istemiyorum? dedi. Toptan, Cumhurbaşkanlığı'na vekalet ettiğinin anımsatılması üzerine, ?Onun için konuşmam zaten, türbanla ilgili hiçbirşey söylemeyeceğim? dedi. Köksal Toptan, Meclis'in türban nedeniyle gergin olduğunun tekrar hatırlatılması üzerine, ?Hayır gergin değildi? dedi. Meclis'teki gerginliğin topluma yansıyıp yansımayacağı sorusu üzerine ise ?Hayır hiçbirşey yansımaz. Bu bütün parlamentolarda olan şeyler. Müzakereler yapıldı, birinci tur müzakereler sabaha kadar sürdü. İkinci tur müzakereler cumartesi günü yapılacak. Endişelenecek hiçbirşey yok? diye konuştu.

Toptan, AKP Milletvekili Egemen Bağış'ın 25 Ocak'ta Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin Berlin'de düzenlediği yemekte yaptığı, Meclis'te de türban yasağının kaldırılması gerektiğine ilişkin açıklamasını hatırlatan gazetecilerin ?Meclis'te türban serbet olmalı mı?? sorusuna, ?Hayır, hayır olmaz? yanıtını verdi.

Köksal Toptan, Almanya'da 9 Türk'ün yanarak ölümüne neden olan yangının anımsatılması üzerine, ?Bu olaydan fevkalade üzüntü duydum. En kısa zamanda olayı aydınlatmalarını bekliyoruz. Bizim bu konulara göstermiş olduğumuz hassasiyetin muhataplarımız tarafından da gösterilmesini bekliyoruz. Alman yönetiminin de söz ve davranışlarında dikkkatli hareret etmesi lazım geldiği ortaya çıkıyor? diye konuştu. Göç yasasıyla ilgili endişelerini defalarca drile getirdiğini kaydeden Toptan, ?O nedenle göç yasası dahil diğer politikaların gözden geçirilmesinde yarar var? dedi.

HERKES HADDİNİ BİLMELİ

Almanya Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'in ?Kundaklamanın olasısılık dışı bırakılması bana garip geliyor' sözleri ile Alman İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble'nin bu açıklamaya verdiği ?Herkes headdini bilsin' yanıtının hatırlatılması üzerine ise Toptan, ?Herkes haddini bilirse sorun kalmaz zaten? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber