Memurlara zorunlu kitap okuma mesaisi Yozgat'ta...

Haber Giriş : 08 Şubat 2008 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ta "Türkiye Okuyor" kampanyası kapsamında tüm kamu kurumlarında günlük yarım saat okuma zorunluluğu getirildi. Hergün denetleencek olan memurların ayda en az iki kitap okuması gerekiyor.

Kurum müdürleri tarafından denetlenecek olan memurların en az ayda 2 kitap okuması planlanıyor. Valilik, en fazla kitap okuyan memurları değişik hediyelerle ödüllendirecek.

Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan ve 2012 yılına kadar sürecek olan "Türkiye Okuyor" kampanyası Yozgat'ta hızlı başladı. Okur yazarlık oranları düşük olan ilde kamu kurumları zorunlu, vatandaşlar ise özendirici yayınlarla kitap okuyacak.

Valilik bünyesinde oluşturulan "Türkiye Okuyor" kampanyası yürütme kurulu üyeleri tarafından alınan kararlar önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek. Sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve kamu kurumu temsilcilerinden oluşan yürütme kurulu üyeleri radikal bir karar aldı. Valilik brifing salonunda Yozgat Vali Yardımcısı ve Okuma Kampanyası Yürütme Komisyonu Başkanı Atilla Selamı Abban başkanlığında yapılan toplantıda, tüm resmi kurumlarda günlük kitap okunması kararlaştırıldı. Kampanya, kamu kurumları dışında sivil toplum kuruluşları ve vatandaşları da kapsayacak. Vatandaşların kitap okuması için de bir dizi yeni uygulama hayata geçirilecek.

Yozgat Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan kampanyanın Yozgat'ta büyük ilgi uyandırdığını söyledi. Vatandaşların kitap okumaya özendirilmesi için alınan kararların el birliği ile hayata geçirileceğini belirten Vali Yardımcısı Abban, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan kampanya ilimiz için büyük fırsat olacak. Yozgat'ta okuma oranlarını çok daha yükseltmek için başta valimiz olmak üzere tüm kurumlarımızla iş birliği içinde çalışıyoruz. Okuma kampanyası ile ilgili oluşturulan komisyonda bazı kararlar aldık. İlimizdeki kamu kurumlarında vatandaşların işlerini aksatmayacak şekilde her gün 16.30 ile 17.00 saatleri arasında tüm memurlarımız kitap okuyacak. Birim amirlerimiz okuma saatinin koordine edecek. Bu kampanyada memurlar dışında vatandaşlarımızında okuması için afiş ve broşürlerle özendirici yayınlar yapacağız. Bu konuda medyadaki arkadaşlardanda destek bekliyoruz" dedi. Öte yandan, okuma saatinde en fazla kitap okuyan kamu görevlileri değişik hediyelerle ödüllendirilecek.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, okuma kampanyasının günlük olarak tüm okullarda yapıldığını söyledi. Köy okulları dahil hizmetliden okul müdürüne varıncaya kadar herkesin günlük okuduğuna dikkat çeken İl Müdürü Gamsız, "Okullardaki okuma kampanyasına velilerimizi de dahil etmek için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber