Ortaöğretim Projesi eğitimcilere tanıtıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2008 17:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2006 yılında başlattığı 5 yıl süreli "Ortaöğretim Projesi" Adana'daki eğitim camiasına tanıtıldı.

Projenin tamamlanmasının ardından zorunlu eğitim 8 yıldan 12 yıla çıkarılacak. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan Milli Eğitim Bakanlığı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Namık Kemal Yıldız, ortaöğretim sisteminin reformuna yönelik hazırlanan projenin Dünya Bankası'ndan 80 milyon Avro kredi alınarak hayata geçirildiğini söyledi.

Proje kapsamında genel, mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında okutulan derslerin programlarının çağdaş yaklaşımla geliştirileceğini, geliştirilen programların genel ortaöğretim ve mesleki ortaöğretim okullarında uygulanacağını anlatan Yıldız, "Geliştirilen öğretim programlarına uygun, modern eğitim teknolojileri, araçgereç, makine ve teçhizat alımları yapılacak, bilgisayar iletişim teknolojileri sınıfları kurulacak. Eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla da eğitimcilere yurtiçi ve yurtdışında hizmetiçi eğitim verilecek." dedi.

Ortaöğretim Projesi'nin Dünya Bankası ile kredi anlaşmasının yapıldığı 22 Şubat 2006 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini, iki yıldan bu yana 81 ilde projenin gereklerini yerine getirmeye yönelik çalışmalar yapıldığını söyleyen Yıldız, "Proje uygulama süresi 5 yıl olarak belirlendi. Yani proje 2011 yılında sona erecek. Projenin genel amacı uzun vadede zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması, orta öğretimde, mesleki ve teknik eğitimin payının artırılması, Genel ve Mesleki Teknik Orta Öğretim programlarının geliştirilmesi, Mesleki Teknik Eğitim programlarının, Meslek Standartlarına ve bireysel öğretime dayalı olarak yapılandırılması yoluyla Avrupa Birliği (AB) ülkeleri standartlarına çıkarılmasını içermektedir." diye konuştu.

Projenin bakanlığın 5 farklı daire başkanlığı tarafından her daire başkanlığın alanına giren boyutuyla yürütüldüğünü aktaran Yıldız, yeni hazırlanan 41 ders kitabının gelecek eğitim öğretim yılında kullanılmaya başlanacağını kaydetti.

Ortaöğretim Projesi'nin eğitimcilere anlatılması amacıyla Adana'da Seyhan, Ceyhan ve Feke ilçeleri proje merkezleri olarak seçildi.

Yıl boyunca Okul Gelişim Yönetim Ekibi'ne seminerler verilerek proje anlatılacak. Tanıtım toplantısına Adana Valisi İlhan Atış, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve kaymakamlar ile ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber