Yeni Rektör: Türban bu okula giremez

Haber Giriş : 25 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü'ne vekaleten atanan Prof. Dr. Tankut Centel, türbanın okula giremeyeceği mesajını verdi. Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun görevden alınmasını protesto etmek amacıyla, İÜ'nün Beyazıt Merkez Yerleşkesi bahçesinde bulunan Atatürk ve Gençlik Anıtı önünde 'nöbet eylemi'ni sürdüren öğrenciler, dün öğle saatlerinde 'Cumhuriyet'in ve üniversitemizin bekçisiyiz' yazılı pankart açtı. Bu sırada Rektörlük binasından çıkan İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Centel de öğrencilerin yanına geldi. Prof. Tankut Centel, burada yaptığı açıklamada, 'Cumhuriyetimize ve Atatürk'e sahip çıkan bir gençliğin olması sevindiricidir. İstanbul Üniversitesi, Atatürk'ün laik çizgisini devam ettirecektir. Bu arkadaşlar, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun arkasındaydı. Bundan sonra da benim arkamda olacaklardır. Biz kapılarımızı açtık ama türbana açmış değiliz' diye konuştu.

'GÖREVDEN ALINMA HUKUKİ BİR KONU'

Bu arada, YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç, Prof. Kemal Alemdaroğlu'nun görevden alınmasının hukuki bir konu olduğunu, ideolojik boyutunun bulunmadığını söyledi. Teziç, yaptığı açıklamada, 'Yargısız infaz söylentileri var. Halbuki söz konusu olan yargı kararlarının infaz edilmemesinden kaynaklanan bir sıkıntıdır. Biz sadece hukuk planındaki bir değerlendirmeyi, mahkemelerin yapmış olduğu değerlendirmeyi sunduk' dedi.

YÖK Genel Kurulu'nun 6 üyesinin, Alemdaroğlu hakkındaki raporun Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in takdirine sunulması kararına, savunma hakkı elinden alındığı gerekçesiyle muhalif kaldığı öğrenildi.

Bu arada, Alemdaroğlu, İÜ Senatosu ve Yönetim Kurulu üyelerinin istifa kararına ilişkin, 'Dekan arkadaşlarımdan istifalarını geri almalarını rica ettim. Onlar da bana olumlu yanıt verdiler' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber