112 Acil Servis'e 54 yeni ambulans alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servise alınan 54 yeni ambulans, törenle hizmete girdi.

Bakırköy'deki İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde düzenlenen törende konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, yeni hizmete girenlerle birlikte servisin ambulans sayısının 154'e ulaştığını söyledi.

Bakar, araçların bedelinin döner sermayeden karşılandığını ve bu yıl içerisinde 40 yeni ambulansın daha alınacağını belirtti.

Avrupa'da bir ambulansın olay yerine varış süresinin 8 dakika olduğunu kaydeden Bakar, ''Bizde ise bu süre zaman zaman tutturulmakta, zaman zaman biraz üstüne ve altına inmektedir'' dedi.

Yeni ambulanslarla birlikte açılacak 33 istasyonla vakalara daha hızlı ulaşarak, Avrupa standartlarından dahi iyi noktaya gelineceğini ifade eden Bakar, 112 Acil Servis personelinin olağanüstü bir özveriyle çalıştığını, olaylara varışta zaman zaman yaşanan gecikmenin, personelle ilgili değil, trafik gibi başka nedenlerden kaynaklandığını söyledi.

Bakar, 112 Acil Servis'in, gerekmediği müddetçe aranmaması gerektiğini de vurgulayarak, geçen yıl 112'ye gelen 93 bin ihbardan yaklaşık 90 bininin, asılsız veya acil ambulans gerektirmeyecek vakalar olduğunu kaydetti.

-İSTASYON SAYISI 120 OLACAK-

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri İl Ambulans Servisi Başhekimi Metin Arslan ise İstanbul'da acil olaylara ambulans çıkışı sağlanan 87 istasyon bulunduğunu, buradan vakalara ulaştıklarını belirterek, yeni alınan ambulanslarla birlikte istasyon sayısının 120'ye çıkacağını kaydetti.

Bu şekilde vakalara en yakın istasyondan ambulans çıkartacaklarını belirten Arslan, ''Böylelikle zamandan kaynaklanan tüm olumsuzluklar ortadan kaldırılmış olacak. Ayrıca Komuta Kontrol Merkezinin otomasyona geçme çalışmaları da tamamlanmak üzere. Araçlarımıza takacağımız cihazlarla da nerede olduklarını, hangi yolun kendilerine uygun olduğunu görüp, onları anında en uygun hastaneye yönlendireceğiz'' dedi.

Bakar ve Arslan daha sonra 112 Acil Servis çalışanlarıyla birlikte yeni ambulansları hizmete soktu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber