2,5 milyon YTL'lik hastane binası çürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da, Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından ihale edilerek 1993 yılında yapımına başlanan ve 2001 yılında yapımı tamamlanan Taraklı Devlet Hastanesi 8 yıldır çürümeye terk edildi. Yatak ve mutfak malzemeleri bina ile birlikte çürüyor.

2 milyon 200 bin YTL'ye malolan ve Sağlık Bakanlığı'na devredilen hastanenin iç teşrifatının da tıbbi cihazlar hariç donatılması ve açılmamasına bölge halkı büyük tepki gösterdi. Mutfak, çamaşırhane, hasta yatakları, kafeteryası hazır olan hastanenin hizmete girememesiyle sebebiyle hastalar başka hastanelere sevk ediliyor.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, binayı nasıl değerlendireceklerini bilemediklerini söyledi. Sakarya Üniversitesi'ne (SAÜ) meslek yüksek okulu için binayı vermek istediklerini ifade eden Atak, ancak üniversitenin okul için binayı çok büyük bulduğunu dile getirdi. Atak, binanın çürümeye terk edilmesine üzüldüğünü belirterek, "Bu binayı nasıl değerlendiririz bunu araştıracağız." dedi.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkahraman ise, binanın mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Hastane binasının bitirilen 10 adet lojmanını Taraklı'da kurulacak Emniyet Amirliği'nde görev yapan emniyet mensuplarına oturmaları için tahsis edebileceklerini kaydeden Özkahraman, şunları söyledi: "Biz bu binanın çürümesini istemiyoruz. Mutlaka değerlendirilmesi gerekir. İlçemize bir yüksekokul istiyoruz. Bu bina yüksek okul için çok uygun. Ancak üniversite çok büyük buldu. Öğrenci sayısı artarsa biz bu binayı üniversiteye vermeye hazırız. İlçemize meslek yüksek okulun gelmesini çok isteriz. Bu milli serveti göz göre göre çürütmememiz gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber