Bilim hırsızı Alemdaroğlu'na babadan destek

Haber Giriş : 25 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yargı kanunlarını uygulamadığı için görevden alınan Prof. Dr.Kemal Alemderoğlu'na sahip çıkarak, "İfadesine başvurulmadan görevden alınmıştır. Burada yargısız infaz yapılıyor" dedi

Bilim Hırsızı?na ?Baba?dan himaye

?Baba? lâkaplı Demirel, ?bilim hırsızlığı? tescillenmiş olan Alemdaroğlu'na sahip çıkarak, ?Kemal Alemdaroğlu gibi genç insanların şevkini kırmamak gerekir... Kendisi, ?İfadesine başvurulmadığını ve savunmasının alınmadığını' beyan etti. Eğer böyle bir şey varsa, bu yargısız infazdır? iddiasında bulundu. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden müzakere tarihi alma girişimleriyle ilgili olarak, ?'Öyle görünüyor ki, 6 Ekim'de yazılacak raporda, Türkiye'ye tarih verilmesi tavsiye edilecek'' dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) yeni eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Demirel, Ziraat Fakültesi'nin açılışının ardından, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Demirel, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun görevden alınmasıyla ilgili soruları da şöyle cevapladı: ?'Sayın Prof. Dr. Alemdaroğlu, çok değerli bir eğitimci. İkinci defa rektörlüğe tayin olmuş bir yöneticidir. Kendisinin böyle bir muameleye maruz kalmasından dolayı üzüntü duydum. Bu genç insanların şevkini kırmamak lazım. Kendisi daha sonra yaptığı açıklamada, ?İfadesine başvurulmadığını ve savunmasının alınmadığını' beyan etti. Eğer böyle bir şey varsa, bu yargısız infazdır. Türkiye'nin değerli bir yöneticisini yaraladığını ve bu durumun iyi olmadığını söylüyorum.''

Demirel, ?'Troy'' adlı filmde kullanılan ve Japonya'dan getirildikten sonra Çanakkale'de Kordonboyu'nda sergilenen ?'Tahta At''ı inceledikten sonra, ?'Hayal kırıklığına uğradım. Aslında Truva Antik Kenti'nde bulunan at, bundan daha güzel. Ama madem bu at dünyayı dolaşmış ve gelmiş bir at, Çanakkalemiz şenlenmiş, buna memnun oldum''dedi.

Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber