Terör örgütünden talimat geldi, molotoflama başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Terör örgütü PKK, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü 15 Şubat'a sayılı günler kala her türlü eylemin haklı ve meşru olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından Diyarbakır ve İstanbul'da molotof kokteyli saldırıları başladı. Diyarbakır'da 2 markete molotof atılırken; İstanbul'da ise İETT otobüsü molotofla yakıldı.

15 Şubat'ta provokasyona hazırlanan terör örgütü, yandaşlarına eylem için talimat verdi. Mevcut sistemi parçalamak ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın sözde özgürlüğüne kavuşması için yapılan her türlü eylemin haklı ve meşru olduğunu açıklayan örgüt, 15 Şubat'ta oruç tutulması, lise ve üniversitelerde derslerin boykot edilmesi ile siyah giyinmesini istedi.

Terör örgütünün talimatlarının ardından örgüt yandaşları molotof kokteyli saldırılarına başladı. Diyarbakır'da 7 kişinin ölümü 66 kişininde yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı düzenleyen terör örgütü, yine saldırılarında sivilleri hedef aldı. İstanbul Sultanbeyli'de, molotof kokteyli atılan İETT otobüsünde maddi hasar meydana gelirken; Diyarbakır'da ise dün gece bir alışveriş merkezi ile bir markete, örgüt yandaşları tarafından molotof kokteyli saldırısı düzenlendi.

Bağlar beldesi Teğmen Caddesi'nde bulunan bir alışveriş merkezine kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce, arka camdan molotof kokteyli atıldı. Olay sonrası çıkan yangında dumandan etkilenen 3 kişi, önce özel bir hastaneye sonra da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Bağlar beldesi Cemiloğlu Caddesi'ndeki bir markete de, yine molotof kokteyli saldırı yapıldı. Olayda can kaybı olmazken markette maddi hasar oluştu. Polis ekipleri, her iki olayla ilgili soruşturma başlattı. Şüpheli şahıslar üzerinde uygulama başlatan polis, görgü tanıklarından aldığı bilgiler doğrultusunda zanlıları arıyor. Market çevrelerinde güvenlik önlemlerinin artırılmasını isteyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ise, saldırı sonrası ekipleri yönlendirdi.

18 ŞUBAT'A KADAR ARAMA İZNİ ÇIKARTILDI

Teröristbaşının yakalanış yıldönümü nedeniyle güvenlik birimleri de teyakkuza geçti. 15 Şubat öncesi alarma geçen emniyet güçleri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 18 Şubat'a kadar arama izni çıkardı. İzin doğrultusunda uygulamalarını yoğunlaştıran polis, şüpheli gördükleri şahısları gözaltına alıyor. Kırsal alanda güvenlik güçleri teröristlere yönelik operasyonlarını yoğunlaştırırken; terör örgütünün büyük kentlerde ses getirici eylemler yapacağı yönünde istihbarat bilgisi alan emniyet güçleri de, tedbirlerini artırdı. Polis noktalarında nöbet tutanlara 'çelik yelek' giyme şartı getirilirken; molotof kokteyl saldırılarına karşın dikkatli olunması istendi.

Öte yandan, Diyarbakır'da yapılan arama tarama çalışmaları sırasında terör örgütüne ait olduğu belirtilen 5 kilogram amonyum nitrat bulundu. Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyetleri esnasında terör örgütü tarafından kullanılan 5 sığınak içerisinde bomba yapımında kullanılan 5 kilogram amonyum nitrat, bir adet el bombası, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile muhtelif gıda maddesi, sağlık ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında ise, terör örgütüne ait muhtelif cins mühimmat ve teçhizat bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber