Karacabey'de doktora saldırı iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Karacabey İlçe Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Erkan Coşkun, ölü bebek dünyaya getiren bir hastasının yakınlarının saldırısında uğradığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Dr. Erkan Coşkun, savcılığa verdiği dilekçede, hamileliği boyunca kendisinin takibinde olan ve dün hastanedeki nöbetçi bir meslektaşı tarafından sezaryenle yaptırılan doğumda, bebeği ölü doğan Peri ve Akif E. çiftinin yakınlarınca darp edildiğini öne sürdü.

Alınan bilgiye göre, savcılığın yakınlarıyla birlikte ifadesine başvurduğu Akif E'nin, 8 Şubatta eşinin rahatsızlanması üzerine aradıkları Dr. Coşkun'a 3 gün boyunca ulaşamadıklarını, 9 Şubatta hastaneye yatırdıkları eşinin bir gün sonra taburcu edildiğini söyledi.

Akif E, eşinin durumunun kötüleşmesi üzerine aynı gün yeniden yatırıldığı hastanede dün sabah ameliyata alındığını belirtti.

Akif E, bebeğin ölü doğduğunu duyunca çok üzüldüklerini belirterek, Coşkun'un sezaryenden sonra "hiçbir şey olmamış gibi" hastasının yattığı odaya gelerek "Hastamız nasılmış bakalım" dediğini savundu.

Bunun üzerine sinirlerine hakim olamayan ağabeyi Ertuğrul E'nin doktora saldırdığını ifade eden Akif E, kendisinin ve odada bulunan diğer yakınlarının araya girerek olayı yatıştırdıklarını, Coşkun'a ailece saldırmalarının söz konusu olmadığını iddia etti.

KARACABEY SAĞLIK GRUP BAŞKANI-

Karacabey Sağlık Grup Başkanı Dr. Kutsal Altıntaş da gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın rahatsızlanarak cumartesi günü hastaneye yattığını, ancak pazar günü eve gitmek istediğini belirttiğini söyledi.

Görevli hemşirelerin, eve gitmemesi gerektiğini söylemelerine rağmen anne adayının sorumluluğu üstlenerek hastaneden çıkış yaptığını ifade eden Altıntaş, hastanın eve gitmesinin ardından dün sabaha karşı rahatsızlanarak yeniden hastaneye kaldırıldığını öğrendiklerini anlattı.

Altıntaş, yeniden hastaneye yatırılan hastanın bebeğinin durumunu kontrol eden ebelerin herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarının da kayıtlı olduğunu ifade etti. Daha sonra kontrolde bebekteki kalp atışlarının zayıflaması üzerine "icapçı doktor"a haber verilerek hastaya müdahale edildiğini belirten Altıntaş, ameliyata alınan hastanın ölü doğum yaptığını söyledi.

TABİP ODASI VE SENDİKADAN KINAMA-

Karacabey'e gelen Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr.

Yılmaz Özen, Genel Sekreter Hasan Körfez ile Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Köse, ortak basın açıklamasıyla "saldırıyı" kınadı.

Hastane bahçesinde Prof. Dr. Özen tarafından yapılan basın açıklamasında, şu görüşlere yer verildi:

"Dün bir meslektaşımız Karacabey Devlet Hastanesinde menfur bir saldırıya uğramış ve yaralanmıştır. İşi can kurtarmak ve hastalıkları iyileştirmek olan bir insanın herhangi bir ihmal, kasıt ya da mesleki hatası söz konusu olmadığı halde böyle bir hakarete ve öldürülme riskine maruz bırakılmış olması biz hekimleri hem çok üzmekte hem de geleceğe dönük zorunlu bazı kararları da almaya zorlamaktadır. Hiçbir meslek çalışanı böyle bir tehdit altında çalışmaya zorlanamaz ve zorlanmamalıdır. Hastaların haklarının korunmasına dönük birimler bugün sağlık kurumlarımızın pek çoğunda bulunduğundan, hastalarımızın karşılaştıkları sorunlarda bu kurumlara başvurmaları, yapılması gereken doğru davranışken; yanlış olan, hasta ve yakınlarının kendilerini adaletin yerine koymaları ve suç eylemlerine yönelmeleridir. Bu durum, biz sağlık hizmeti sunanların çalışma şevkini ve verimliliğini olağanüstü derecede bozmaktadır. Yetkili makamların ülke genelinde bu konuda tedbir alarak kamuoyuna bilgilendirmelerini bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber