Acil servislerin önünü kapatanlara af yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, trafikte güvenliği sağlamak için yoğun çaba harcıyor. Özellikle halk pazarlarının kurulduğu günlerde karışan trafiği rahatlatmak için çalışan ekipler, tüm ihbarları hızla değerlendiriyor.

Acil servislere bağlı araçların çıkış noktalarına park etmiş araçlar için uyarı yapılmaksızın çekici araçlar çağrılıyor. Burdur Valiliği bahçesindeki 112 acil servis istasyonundaki ambulansların çıkışını zorlaştıracak şekilde park eden 15 DD 220 plakalı kamyonet de aynı muameleye tabi tutuldu. Çift sıra park ederek kuralları ihlal ettiği gibi 112'nin de önünü kısmen de olsa kapatan araca hızlı bir şekilde müdahale edildi.

Merkezin anonsu ile olay yerine ulaşan trafik ekipleri, aracın fotoğrafını çekerek 55 YTL ceza kesti. Aracının başına gelen sürücü, otosunun çekilmesine engel oldu ama cezayı önleyemedi. İl Trafik Müdürü Ramazan Demircan özellikle insan hayatı için önemli olan kuruluşların önüne her ne şartta olursa olsun park yapılmamasını istedi. Aksine hareket edenlerin gerektiği cezaya çarptırılacağını vurgulayan Demircan, "O ambulans ya da itfaiye araçları belki de uygunsuz park edenlerin yakın bir akrabasına müdahale edecek. Bu düşünceye sahip olunmalı ve asla trafikte uygun olmayan yerlere park edilmemeli." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber