Yargıtay Başkanlar Kurulu toplanacak

Haber Giriş : 12 Şubat 2008 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Cuma günü Yargıtay Hukuk ve Ceza Dairesi Başkanlarını toplantıya çağırdı. Toplantıda, Yargıtay kanununda yapılacak olan değişiklik, üniversitelerde türban takılmasına onay veren anayasa ve yasa değişikliği paketi ve Yargıtay dairelerinin iş bölümü gündeme gelecek. Bazı Yargıtay Daire Başkanları, Adalet Bakanı Şahin'in ?Yargı geç saatlere kadar çalışsın? açıklamasına da, Başkanlar Kurulu'nun gündemine geleceğini belirttiler.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay Hukuk ve Ceza Dairesi Başkanlarını toplantıya çağırdı. Cuma günü yapılacak olan toplantı sonrası, Yargıtay'ın bildiri yayınlaması bekleniyor.

Yargıtay Başkanlar Kurulu gündeminde TBMM'de görüşülen Yargıtay kanunu değişikliği, Yargıtay dairelerinin iş dağılımı, istinaf mahkemeleri ve birinci başkanlık divanı kararlarına yapılan ikazlar görüşülecek.

Bazı Yargıtay Daire Başkanları toplantıda ayrıca, üniversitelere türban takma serbestisi getiren Anayasa değişiklik paketinin ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, ?Yargı çalışmıyor, geç saate kadar çalışmalı? demecine ilişkin de değerlendirmelere bulunulacağını belirttiler. Yargıtay Başkanlar Kurulu toplantısında ayrıca, hükmün ertelenmesine dair çıkan yasaya ilişkin Yargıtay'ın nasıl bir uygulama yapacağı konusunun da gündeme geleceği belirtildi.

Yargıtay Başkanlar Kurulu 15 Şubat saat 9.30'da toplanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber