İzmir polisinden dev operasyon: 5 bin parça tarihi eser ele geçirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, son dönemin en başarılı tarihi eser kaçakçılığı operasyonuna imza attı. Aylarca sürentakibin ardından tarihi eser kaçakçılarına yönelik Türkiye genelindeki birçok ilde eşzamanlı operasyon düzenleyen polis, en az 15 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonlarda, 5 bin dolayında tarihi eser ele geçirildi.

İzmir Mali Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 6 ay önce tarihi eser kaçakçılığı yapan bir grubu takibe aldı. Aylarca büyük gizlilik içinde şebeke elemanlarını takip eden ve teknik takibe alan polis ekipleri, geçen gün birçok ilde eşzamanlı baskınlar düzenledi. Başta İstanbul, İzmir, Manisa, Edirne ve Kahramanmaraş olmak üzere birçok ildeki operasyonda en az 15 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların işyeri ve evlerinde yapılan aramalarda, yaklaşık 5 bin parça tarihi eser ele geçirildi. Şebekenin elebaşılığını yaptığı iddia edilen C.G. adlı kadın da İstanbul'da yakalandı.

Sorgulanmak üzere İzmir'e getirilen zanlıların, yasadışı yollardan ele geçirdiği tarihi eserleri yine yasadışı yollarla Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine kaçırdığı ileri sürüldü. Polis, eserlerin hangi döneme ait olduğu, gerçekten tarihi eser niteliği taşıyıp taşımadığı gibi konularda müze yetkililerinden bilgi alıyor. Zanlıların İzmir'e getirildikten sonra sorgulanacağı ve cuma günü adliyeye sevkedileceği belirtiliyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber