Personel Alım Politikası Hiç Bu Kadar Komik Hale Gelmemişti

Belediyelere kendi personelini kendi alma hakkı verilince ve denetleme de olmayınca, personel alım politikası yerle bir oldu. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mimar itfaiyeci alımına kimse bir şey yapamamıştı. Belediye başkanı hakkında, görevi kötüye kullanmaktan dava açılması gereken bu işlem hakkında hiç bir uygulama yapılmayınca diğer belediyeler de aynı yola başvurdu. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 00:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekim ayında yayımladığımız haber için tıklayınız.

Benzer bir ilana yer veren belediyemiz, İstanbul Küçükçekmece Belediye başkanlığıdır.

İstanbul Büyükşehir belediyesi geçtiğimiz yıl itfaiyeci kadroları için "inşaat, harita, makine, elektrik, bilgisayar, endüstri ve çevre mühendisliği bölümü mezunu" olma şartı aramıştı. "Mimar İtfaiyeci İle Türkiye İlk Kez Tanışacak" başlığı ile haberleştirmemize rağmen uygulama aynen devam etmişti.

İstanbul Küçükçekmece Belediyesi ise aynı uygulamayı şimdi ise zabıta memuru alımı için yapmaktadır. Toplam 13 adet kadroya yapılacak atama için, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Harita Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü mezunu olma şartı getirilmiştir.

Halen yürürlükte olan yönetmeliğe göre belediyelerin KPSS'ye girenler arasından zabıta memuru ve itfaiyeci alması mümkün bulunmaktadır. Ancak, belediyelere tanınmış olan bu takdir hakkının mühendislik fakültesi mezunları arasından zabıta memuru alma şeklinde uygulanması Türk personel yönetimi içerisinde ilk kez karşılaşılan bir durumdur. Belediyelerin hülle kendilerine tanınmış olan personel alma hakkını bu şekilde delmeleri uygun değildir.

İlgili mevzuata göre belediyelerin bu ilanlarını koordine etme görevi İçişleri Bakanlığındadır. İçişleri Bakanlığı ise bu yetkisini Mahalli İdareler Genel müdürlüğü eliyle kullanmaktadır. Bu genel müdürlüğün sorumluluklarının farkına vararak, gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. Bu görevin kullanmaması dahi en hafiffinden "görevi ihmal" olarak değerlendirilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber