TRT taarruza geciyor!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıllardır rutin habercilik tarzı ile bilinen TRT, bu stilini değiştiriyor. TRT yönetimi, kurumun artık agresif habercilik yapması yönünde karar aldı. TRT muhabirlerinin, cumhurbaşkanı, başbakan, meclis başkanı ve bakanlar gibi devlet protokolüne soru sormadığını da fark eden yeni Genel Müdür İbrahim Şahin, personele, bunun nedenini sordu. Devlet büyüklerine sordukları soruların dikkat çektiğini ve bu durumun şikayet konusu olduğunu belirten personel de ?Bu şikayetler sonucunda soru soran muhabir zor durumda kalıyor. Arkasında duran olmuyor? yanıtını verdi. Şahin, personelin bu sözlerini dikkatle not aldı.

İMZA ATMAKTAN KOLUM ŞİŞİYOR

Genel Müdür İbrahim Şahin, TRT'nin haberlerine canlılık ve renk getirmek istediğini belirterek, ?Gündem yaratan habercilik istiyorum. Diğer özel kuruluşlarla yarışmalı, hatta onları geçmelisiniz. Çıtayı yükseltin? dedi. Şahin, personel arasında anket de yaparak, ?TRT nasıl yayın yapmalı?, ?Kanal sayısı artmalı mı?, ?Yöneticilerinizden memnun musunuz?, ?Sizin için reyting mi, kalite mi önemli? gibi sorular yöneltti.

Şahin, ?Günde 1000 tane imza atıyorum kollarım şişiyor? diyerek bürokrasiden yakındı ve yetki dağılımı yapacağını söyledi.

Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber