Sürücülere müjde! Çekici terörü son buldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İÇİŞLERİ Bakanlığı, kaldırıma park eden araçlar ve çekiciler konusunda yeni bir düzenleme yaparak, çekici sorununa ?dur' dedi.

Artık park yasağını ihlal eden araçlar çekilmeyecek. Kaldırımları işgal eden araçları, zabıta engelleyecek.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından, 81 il valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne bir genelge gönderildi. Atalay, genelgesinde, çekiciler konusunda vatandaşlardan yoğun şekilde şikayet geldiğine işaret ederek, park yasağına uymayan veya herhangi bir kural ihlali yapan araçların, yetkili olmayan kişi veya kuruluşlara ait çekicilerle çekildiği kaydetti. Atalay, çekme ve kaldırma işlemi sırasında araçlara zarar verildiği, çekilen araçların emniyetli ve izin verilen yerlerde muhafaza edilmediği, çekme işlemleri sonrası aşırı fiyatların istendiğini belirtti. Atalay, yayınladığı genelgede, sadece park yasağını ihlal etmiş olan araçların çekilmeyeceğini aktararak, bu şekilde park eden araçlara trafik cezası yazılmasını istedi.

MODELE GÖRE AYRIM YOK

Beşir Atalay, araçların çekilmesi ve trafik cezası uygulanması sırasında araç cinsi ve plakası ayrımı yapılmamasını talep ederek, herkese eşit, adil ve ölçülü davranılmasının önemine dikkat çekti. Atalay, genelgede, ?Şehirlerimizin her yerinde trafiğin düzenini ve güvenliğini sağlamak amacıyla, kaldırım ve yol üzeri işgallerine karşı trafik birim amirlerinin koordinesinde, il ve ilçe zabıta görevlilerinin de katılımıyla denetimler yapılması sağlanacak olup, bu denetimler müsamahasız ve kesintisiz olarak sürdürülecektir? dedi.

DURAKLARA TAKSİ SOKMAYIN

Atalay, ticari taksiler ve dolmuşlara yönelik olarak da genelgede şunları kaydetti: ?Ticari taksi ve dolmuş sürücülerinin, sabah ve akşam saatlerinde belediye otobüs duraklarında yolcu alabilmek için bekleme yaptıkları bunun sonucunda trafikte tıkanıklar yaşandığı gözlenmiştir. Buna izin verilmeyecektir.?

Ufuk TÜRKYILMAZ/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber