CSI imam faciayı önledi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıhhiye Meydanı'nda yapılan 'Türbana Hayır' mitinginden bir gün önce Osmanlı Camii'nin girişindeki ayakkabılığa el bombası saklayan provokatörler, imamın dedektiflere taş çıkartan dikkatine takıldı.

MUSTAFA KEMAL ŞEN ANKARA

TBMM'de başörtüsü yasağını sona erdiren Anayasa değişikliğinin görüşüldüğü saatlerde Sıhhiye Meydanı'nda yapılan 'Türbana Hayır' mitingini kana bulamak isteyen provakatörlerin tuzağını, bombayı sakladıkları caminin imamı bozdu. Polis kontrolünü aşmak için mitingden bir gün önce Osmanlı Camii'nin girişindeki ayakkabılığa el bombası saklayan provokatörler, dikkatiyle Olay Yeri İnceleme (CSI) dedektiflerine taş çıkaran imam Burhan Kalay'a takıldı. Yatsı namazının ardından ayakkabılıktaki 123 numaranın üzerinde anahtar olmadığını gören imam Kalay, yedek anahtarı kullanarak kapağı açtı. El bombasını farkeden imam, 155 Polis İmdat'ı arayarak ihbarda bulundu.

PROVOKATÖRLER İMAMA TAKILDI

Mitingin yapılacağı Sıhhıye Meydanı'ndaki köprünün altında bulunan Osmanlı Camii'nin İmamı Burhan Kalay (43), Cuma günü cemaatle yatsı namazını kıldıktan sonra saat 20.00 sularında son bir kontrol turuna çıktı. Kalay, camii kontrol ettikten sonra son olarak üzerlerinde kilit bulunan ayakkabılığa baktığında 123 numaralı gözün üzerinde anahtarının bulunmadığını farketti.

HEM UYANIK HEM TEDBİRLİ

Yedek anahtarı ile kapağı kapalı ayakkabılık gözünü açan uyanık imam, bölmede gazete kağıdına sarılmış ağır bir metal parça buldu. İmam hemen Cami Derneği'nin yönetiminde bulunan ve yakında dükkan işleten Ali Akçatepe'nin yanına gitti. Burada 155 Polis İmdat'ı arayan imam Burhan Kalay, cami hizmetlisi ile bomba imha ekibinin gelmesini bekledi. Camiye gelen ekipler, güvenlik önlemlerini tamamladıktan sonra ayakkabılıktaki el bombasını aldı.

BOMBADAN HİÇ KORKMADIK

İmam Kalay, asıl hedefin cami olmadığını söylerken, Ali Akçatepe ise "Bombadan şüphelendiğimiz için benim dükkandan hemen 155 Polis İmdat'ı aradık. Aslında biz o kadar korkmadık ama polis büyük önem gösterdi. Biz olayın bu kadar büyük olduğunu tahmin etmiyorduk" dedi.

Ergenekon şüphesi

Soruşturmayı yürüten emniyet yetkilileri, "Provokasyon amacıyla kanlı eylem yapılacaktı. Bu yüzden Ümraniye ve Ergenekon şüphesi üzerinde duruluyor. Her türlü ihtimal değerlendiriliyor" dedi. MKE yapımı olduğu tespit edilen el bombası Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarları'nda inceleniyor.

Protestocuları Allah korudu

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden bir bomba uzmanı, "Bombanın kamufle olarak bırakıldığı Osmanlı Camii Sıhhiye Köprüsü'nün hemen altında. Ertesi gün yapılan mitingdeki arama noktalarından birisinin de caminin bulunduğu sokak olması ilginç. Bazı provokatörlerin bu bombayı miting sırasında patlatmayı planladıklarını düşünüyoruz. Olası bir facia son anda önlendi. Aksi takdirde mitingte kan dökülecekti. El bombasının patlaması halinde onlarca kişi hayatını kaybedebilirdi. Mitinge katılan protestocuları Allah korudu" dedi.

Neden camiye sakladılar

El bombasının saklandığı Osmanlı Camii geçtiğimiz cumartesi günü mitingin yapıldığı alana oldukça yakın. Emniyet yetkilileri provokatörlerin, polis kontrolünü geçtikten sonra camiden bombayı alarak miting alanında patlatmayı düşündüğünü ifade ettiler. Emniyet yetkilileri bombanın miting alanında patlatılması halinde onlarca kişinin ölebileceğini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber