Kira öder gibi ev sahibi olmak için vatandaşlar TOKİ'nin konutlarına sarılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 17:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

)-Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca yurdun tüm bölgelerinde olduğu gibi Şanlıurfa'da alt gelir grubu için inşa ettirilen ve kurayla satışa sunulacak 132 konut için, 2 günde bine yakın müracaat yapıldı.

Şanlıurfa Belediyesi'nin Karakoyun İş Merkezi'nde bulunan irtibat bürosunun önünde 2 günden bu yana sabahın erken saatlerinde toplanan vatandaşlar, müracaat formu alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olma fırsatını değerlendirmek için gerekli evrakları gerek kendi adına ve gerekse aile fertlerinden herhangi birisine hazırlayan vatandaşlar, kira öder gibi ev sahibi olmanın avantajını yakalamak istiyor.

İrtibat bürosunda bulunan yetkililerden alınan bilgiye göre 22 Şubat 2008 tarihine dek sürecek uygulamadan yararlanmak isteyen bine yakın kişinin şu ana kadar müracaat yaptığını açıkladı. Yetkililer, konutların türüne ve büyüklüğüne göre 4 bin YTL peşinat ve 180 ay vadeyle satışa sunulduğunu belirtti.

Öte yandan 53 bin 580 ile 68 bin 944 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan konutların sahibi olmak isteyenler aylık 275-350 YTL'lik taksit ödeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber