Akupunktur tansiyonu da dengeliyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Elektroakupunktur, tıp dünyasındaki yeni buluşlar arasında önemli bir yer tutmaya başladı. Son araştırmalarda tansiyon, sinir ve kalp - damar hastalıklarının tedavisinde elektroakupunkturla önemli bir aşamaya gelindi

Sinirlere yakın akupunktur noktalarına modern aletlerle uyarı yapılarak gerçekleştirilen elektroakupunktur uygulamasının ana omurgasını hasar görmüş hücrelerin dalga boylarının normale döndürülmesi oluşturuyor. Konuyla ilgili son gelişmeleri anlatan Dr. Yusuf Özgür Çakmak, modern tıbbın, yüzyıllarca önce insanlık tarafından kullanılan akupunktur tedavisini bugün belli bir seviye katettiğini söyledi.

KEMİK ERİMESİNDE ÇARE Mİ?

Dr. Çakmak, vücuttaki bütün hücrelerin belli bir frekansta belli bir elektriksel dalga hızında çalıştığını hatırlatarak, "Hatta aynı işi ortaklaşa yapan birçok beyin hücresi de aynı dalga hızında faaliyet gösterir. Hücrelerdeki bu düzen bazı hastalıklarda bozulabilir ve normalden farklı bir dalga boyunda çalışmaya başlayabilir. İşte vücudumuzdaki sinirlere yakın bölgelerdeki akupunktur noktaları uyarılarak hücrelerin normal dalga boylarını yakalamaları ve böylelikle de normal işlevlerine dönmeleri elektroakupunktur yoluyla mümkün oluyor. Bu özelliği ile elektroakupunktur özellikle tansiyon, kalp ve damar hastalıklarında giderek önem kazanıyor" diye konuştu. Akupunktur tedavisiyle ilgili bulantı, migren ve kemik erimesine kadar varan hastalık listesinin bugün için tüm dünya tıpçıları tarafından kabul gördüğünü, ayrıca Amerikan Milli Sağlık Enstitüsü tarafından birkaç yıl içinde akupunkturu ilgilendiren hastalıkların yeni listesinin açıklayacağına işaret eden Dr. Çakmak, "Burada belirtmek istediğim nokta hastalıklarda akupunkturun dengeleyici ve destekleyici bir etkisi olduğudur. Örneğin Batı tıbbı açısından iki farklı hastalık sayılan sinirsel kökenli diyebileceğimiz hipertansiyon ve hipotansiyon (düşük) farklı ilaçlarla tedavi edilir. Akupunktur açısından ise böyle bir ayrım yoktur. Öyle ki her iki durumda da aynı akupunktur noktası kullanılabilir ve bu uygulama hem hipertansiyona hem de hipotansiyona iyi gelir? dedi.

İnsandaki mucize P6 noktası

Dr. Yusuf Özgür Çakmak, medikal teknolojiyle ilgili bilimsel çalışmaların zirve yaptığı bu dönemde Kaliforniya Üniversitesi'nde P6 adı verilen akupunktur noktasına yapılan elektroakupunktur uyarılarıyla yüksek tansiyonu düşürme ve diğer tansiyon hastalıklarını dengeleme araştırmalarının başarıyla sonuçlandığını, konunun Brain Research gibi önemli bilimsel dergilerde büyük puntolarla yer bulduğunu hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber