Mezarlık Bilgi Sistemi geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2008 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılacak olan MBİS sistemi ile vatandaşlar yakınlarının mezar yerlerini çok rahat bir şekilde bulabilecek.

İstanbul'da hazırlanacak Mezarlık Bilgi Sistemi (MBİS) ile vatandaşlar artık yakınlarının mezar yerlerini bilgisayar aracılığı ile çok rahat bulacak. Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü, herhangi bir plan, proje yapılmadan, düzensiz gömü yapılan mezarlıklarda yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için il genelindeki 700 hektarlık mezarlık alanında Mezarlık Bilgi Sisteminin (MBİS) oluşturulması için ihaleye çıktı. Büyükşehir Belediyesi'nde 25 Şubat 2008 tarihinde yapılacak MBİS ihalesini kazanacak firmanın 1 Eylül 2009 tarihine kadar projeyi tamamlaması istenecek.

İNTERNETTEN TAKİP İMKANI

Projeye ilişkin bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı, geçmiş yıllardan günümüze kadar mezarlıklarda süregelen düzensizliğin vatandaşların hem dolu, hem de boş mezar yerini bulmada güçlük çekmelerine neden olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "Şu anda cenazesini defin yapıp, mezarını da yaptıran, ancak mezar dolduktan sonra mezar yerini bulamayan insanlarımız var. 'Öyle bir proje geliştirelim ki insanlarımız oturdukları yerden internet ortamında mezarını görebilsin' dedik. Bu tespit bir kez yapıldığında, bir cenaze geldiğinde oturduğum yerden hemen hangi mezarlıkta boş yer var, bilgisayar ortamında görüp ona göre defin yapalım istedik. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber