Gönül, Şehit Genel Müdürlüğü kurulmasını istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2008 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

POLİTİKA

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Başbakanlığa yazıyla müracaat ederek gazi ve şehitlerle ilgili genel müdürlük düzeyinde bir birim kurulmasını istediklerini söyledi. Gönül, ?Başbakanlık nezdinde genel müdürlük ya da müsteşarlık düzeyinde bir birim oluşturulmasıyla ilgili talep, Milli Savunma Bakanlığı'nca Başbakanlığa iletilmiştir' dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın konuya ilişkin soru önergesini yanıtllarken teröre karşı yürütülen mücadelede 30 Kasım 2007 tarihi itibariyle TSK'nin 5 bin 716 personelinin şehit, 3 bin 616 personelinin de malul gazi olduğunu açıkladı. Gönül, 154 öğretmenin şehit, 16'sının gazi olduğunu da anımsatarak, Emekli Sandığı'nca 13 bin 434 şehit ve gaziyle ilgili olarak aylık bağlama işlemi yapıldığını, Kore ve Kıbrıs'la ilgili olarak maaş bağlanan 49 bin 820 kişinin bu rakamın dışında olduğunu ifade etti.

BİR ÇOK ÜLKEDE VAR

GÖNÜL ABD, İngiltere, Güney Kore, Avustralya, Kanada, Lübnan, Ürdün, İran, Arnavutluk, Suriye, Azerbaycan, Türkmenistan, Endonezya, Polonya gibi ülkelerde şehit yakınları ve gazilerin sorunlarıyla ilgilenmek üzere ayrı kamu birimleri oluşturulduğunu anımsatarak, bu konuda Başbakanlık'ta bir birim oluşturulması talebinde bulunduklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber