Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kar yağışı Marmara ve Ege'de zayıfladı, Karadeniz ve Doğu kesimlerde ise yoğun ve tipi şeklinde yağıyor. Bu bölgelerde ulaşımda yaşanacak zorlukların yanında, elektrik kesintileri de olabilir.

- İstanbul'da kar zayıfladı ama bugün öğleden sonra bir ara bazı semtlerde kısa süreli olarak görülebilir. Bu gece de kuvvetli buzlanma oluşacak, sıcaklık yarından itibaren 5-6 derece yükselecek. Ankara'da kar bugün aralıklı yağacak, bu geceden itibaren kuvvetli buzlanma ve sis başlayacak. İzmir'de bulutlar dağılıyor, hava bugün de çok soğuk ama yarından itibaren sıcaklık hızla yükselecek. Adana çok soğuk, hafif bir yağış var. Bugün istanbul 4, Ankara -3, İzmir ve Bursa 5, Adana 8 derece.

Marmara'da kar yağışı etkisini kaybediyor ama bugün Kırklareli, Sakarya-Bursa arasında yine bir ara kısa süreli bir geçiş olacak. Bu gece de kuvvetli buzlanma var. Yarın bölge ısınmaya başlıyor, gündüz sıcaklığı perşembe günü 10 dereceyi geçecek. Bugün Edirne ve Kocaeli 4, Çanakkale 5 derece.

İç Anadolu'da rüzgar hafiflediğinden bugün kar dünkü kadar yoğun olmasa da aralıklı olarak sürüyor. Bu gece kuvvetli don ve buzlanma oluşacak, yarından itibaren bölgede sis de görülecek. Bugün konya -4, Eskişehir -3, Sivas -6 derece.

Ege Bölgesi'nde bugün güneş görülüyor ama hava yine çok soğuk. Sıcaklıklar İzmirlilerin alışık olmadığı değerlere indiğinden kuvvetli soğuk ve buzlanma var, dışarıda uzun süre kalınmamalı. Bölgede rüzgar hafifledi, sıcaklık perşembe günü yükselecek ve İzmir'de 14 dereceye kadar çıkacak. Bugün Denizli ve Muğla 4, Kütahya -4 derece.

Akdeniz en soğuk günlerinden birini yaşıyor, yağış hafifledi, Antalya parçalı bulutlu. Kahramanmaraş ve Güneydoğu'da ise kar var. Bu gece Adana'dan itibaren don oluşacak. Sıcaklık perşembe günü yükseliyor. Bugün Antalya 6, Gaziantep 4 derece.

Doğu Anadolu'da bir çok merkezde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Kar bölgede bugün de kuvvetli yağdıktan sonra çarşamba günü hafifleyip, perşembe günü sona erecek ve aynı günlerde kuvvetli buzlanma ve dondurucu gece sıcaklıkları yaşanacak. Çığ tehlikesi de var. Bugün Erzurum -5, Malatya 0, Van 1 derece.

Karadeniz'de Ordu-Trabzon ve Artvin arasında kar geceden beri kuvvetli yağıyor, rüzgar da çok kuvvetli. Öğleden sonra Zonguldak-Kastamonu arasında kar bir ara oldukça yoğun yağacak. Yağış Karadeniz'i perşembe günü terk edecek. Yarın Trabzon 3, Samsun 2, Bolu -3 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber