Araçlara tehlikeye karşı teknolojik fren

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bir Türk firmasının geliştirdiği teknoloji, gasp, tehdit, trafik kazası ya da kaçırma gibi tehlike anlarında, her türlü mesafeden araçların yakıtını keserek durdurabiliyor.

Sistemle ilgili bilgi veren firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Diker, dünyada son yıllarda araç takip kontrol sistemlerinin hızla geliştiğini ve yaygınlaştığını ifade etti.

Diker, sistemin dış müdahale ve tehlike anlarında sesli arama ile bilgi verebilen, sesli menüsü ile tüm sürücülerin kullanabileceği en gelişmiş yüksek teknolojiye sahip GPRS, GPS ve WEB tabanlı bir sistem olduğunu kaydetti.

Geliştirdikleri sistemle "aracın kontağının hangi saatte açıldığının, kapatıldığının, nerede ve kaç dakika durduğunun, kaç kilometre yaptığının, hangi hızla gittiğinin anlık olarak tespit edilebildiğini" kaydeden Diker, bunların kayıt altına alınabildiğini ifade etti.

"İşletmeler, araçların mesai dışı kullanımlarını engellemek için sistemlerimizi kullanabiliyorlar" diyen Diker, "Bu durumda aracın mesaisi, sistem operatörü tarafından belli saatlere ayarlanıyor, böylece sistem o saatlerin dışında çalışamıyor. Ayrıca araçlara hız limiti de getirilebiliyor" dedi.

Sisteme sürücü ve araç güvenliğini arttırıcı bazı özellikler de eklediklerini kaydeden Diker, gasp, tehdit, trafik kazası ya da kaçırma hallerinde sürücünün "acil imdat" butonuna bastığı anda daha önce belirlediği kişilere aracın durum bilgisinin iletildiğini söyledi. Diker, acil durum bilgisini alanların mesafe ne olursa olsun isterlerse aracı uzaktan bloke edebildiğini kaydetti. Diker, bloke işleminin aracın yakıtının kesilmesi yoluyla yapıldığını söyledi.

Bu tür sistemleri Türkiye'de aracı başkası tarafından kullanılan işletmelerin tercih ettiğini anlatan Diker, sistemin son dönemlerde eşler tarafından da talep gördüğünü dile getirdi. Diker, anne babaların sistemi üniversitede okuyan çocuklarının araçlarına da taktırdıklarını belirtti.

Sistemde kullanılan cihazın araçların direksiyonunun altındaki muhafaza bölümüne yerleştirildiğini anlatan Diker, cihazın sökülmesi gibi bir durumun da operatörler tarafından raporlanabildiğini dile getirdi. Diker, cihazın tüketiciye maliyetinin 310 avro olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber