Maddi hasarlı trafik kazalarına polis karışmayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle, nisan ayı başından itibaren maddi hasarlı trafik kazalarına polisin müdahale etmeyeceği bildirildi.

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'nın konuya ilişkin genelgesi, 1 Nisan 2008 tarihinde yürürlüğe giriyor. Karayolları Trafik Kanunu'nun 81 ve 83. maddeleri kapsamında uygulamaya konulacak olan genelgede; 'Sadece maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarında, tarafların anlaşmaları halinde, kazanın oluş şeklini belirten kaza tespit tutanağının taraflarca doldurulacağı' belirtiliyor.

Böylece meydana gelen trafik sıkışıklıkları, trafik akışının olumsuz yönde etkilenmesi ve kazaya karışan vatandaşların olay yerinde uzun süre beklemelerinin önemli oranda azaltılması amaçlanıyor. Ayrıca, trafik zabıtasının düzenleme ve denetleme hizmetlerine daha fazla ağırlık vermesine imkan sağlanacağı kaydediliyor.

Yeni uygulama sayesinde, maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı ile taraflar, kazanın oluş şekli hakkında mutabakata varıp, trafik polisini beklemeden olay yerinden ayrılabilecek.

Hasarın tazmini için kazaya karışan araçların zorunlu trafik sigortası poliçelerinin olması ve araç sahiplerinin doldurdukları tutanakları kendi kasko sigortasını yapan şirkete ya da karşı tarafın trafik sigorta poliçesini kesen şirkete vermeleri gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber