Türk-İş ve Hak-İş'ten polise tepki

Haber Giriş : 20 Şubat 2008 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş ve Hak-İş, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde özelleştirmeyi protesto eden TEKEL işçilerine aşırı sert biçimde müdahale eden polisi bu tavrı nedeniyle kınadı.

Türk-İş'ten yapılan açıklamada, TEKEL'in özelleştirmesine karşı Tek Gıda-İş'in düzenlendiği miting alanını terk etmek istemeyen işçilere ve diğer katılımcılara güvenlik güçleri tarafından dondurucu soğuğa rağmen su sıkıldığı ve kötü muamele yapıldığına dikkat çekildi. Yapılan bu muamelenin üzücü olduğu ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin artık bu tür müdahale anlayışını terk etmesi, insanların ifade haklarına saygı duyulması gerektiği vurgulandı. Güvenlik güçlerinin eylemcilere karşı tavrı kınanırken, tüm kurumlar göreve çağırıldı.

VERİLEN TEPKİ YERSİZ

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da yaptığı açıklamada, polisin işçilere gösterdiği tepkinin "yersiz, gereksiz ve haksız" olduğunu kaydetti. Demokratik bir ülkede bu tür eylemlerin olması gerektiğini belirten Uslu, ?Hükümet TEKEL işçilerini anlamalıdır. Üretim ve istihdam güvencesini sağlayacak farklı modeller tartışılmalı, iş geliştirme ve mesleki eğitim gibi sosyal içerikli projeler oluşturulmalıdırö dedi.

Sorunlarını anlatmak amacıyla Ankara'ya gelen işçilerin devlet adına sadece polisle muhatap olmak zorunda kalmalarının üzücü olduğunun belirten Uslu, hak arama mücadelesinin son derece meşru olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber