Tabip Odası: 700 sağlık ocağı kapatıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Şubat 2008 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR Tabip Odası Başkanı Dr. Adem Avcıkıran, hükümetin çıkaracağı genel sağlık sigortasını eleştirerek, AKP Hükimeti döneminde sağlık harcamalarının hızla arttığını ve şu ana kadar Türkiye genelinde 700 sağlık ocağının kapısına kilit vurulduğunu söyledi.

Diyarbakır'da aralarında Türk- İş, Diyarbakır Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikasını'nda bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde bir araya gelerek hükümetin çıkarmak istediği genel sağlık sigortasını eleştirdi. Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr.Adem Avcıkıran, AKP Hükümeti dömenide sağlık harcamalarının hızla arttığını ve sorunların çözülemediğini belirterek, devlet hastanelerinde kuyrukların hâlâ devam ettiğini söyledi. Dr.Avcıkıran, şöyle dedi:

?Özel hastanelere gidenler ek ücret ödemek zorunda kalıyor. Karlı çıkanlar sadece ilaç tekelleri ve özel sağlık sektörü oluyor. Kanun Meclis'ten geçerse kazanılmış hak niteliğindeki fiili hizmet süresi zammı tırpanlanacak. AKP Hükümeti'nin sağlık alanındaki yaptıkları bunlardan ibaret değil. Şu ana kadar yaklaşık 700 sağlık ocağının kapısına kilit vuruldu. Meclis'in gündeminde olan başka kanun tasarısıyla Devlet Hastanelerinin yönetim kurullarına Ticaret Odasının temsilcileri giriyor. Bu yönetim kurulları Devlet Hastanelerini satmak, kiraya vermek, devir ve takas etmek, işletmek ve işlettirmek yetkisine sahip olacaklar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber