22 Şubat 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 22 Şubat 2008 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD SENATO HEYETİ ANKARA'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde ABD Senato Heyeti'ni kabul edecek. (Saat:10.00)

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan, ABD Senato Heyetini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN KİTAP TANITIMINDA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Bir Değişim Öyküsü: Kültür Ve Turizm Bakanlığı Yayınları 2004?2007? adlı kitabın tanıtımına katılacak. (Saat:14.00)

-Başbakan Erdoğan ayrıca, Otomotiv Distribütörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:16.30)

-CHP LİDERİ BAYKAL'DAN, YARGITAY'A ZİYARET

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yargıtay Başkanlığına seçilen Hasan Gerçeker'e tebrik ziyaretinde bulunacak. (Saat:13.30)

-ADALET KOMİSYONU TOPLANIYOR

-Meclis Adalet Komisyonu'nda, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın, ?Çeşitli kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifi? ele alınacak. (Saat:10.30)

-BAKAN ÇAĞLAYAN GAZETECİLERLE SOHBET EDECEK

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle, sohbet toplantısı düzenliyor. (Saat:10.00)

-ÖDP GENEL BAŞKANI URAS'IN BASIN TOPLANTISI

-ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek.

(Saat:10.00)

-TÜRKİYE-AB TROİKASI ANKARA'DA TOPLANIYOR

-Türkiye-AB Troikası Siyasi Direktörler toplantısı Ankara'da yapılıyor. Toplantıda, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım süreci çerçevesinde yapılan ve yapılması öngörülen çalışmalar ile bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

-ÜRDÜN DIŞİŞLERİ BAKANI BEŞİR ANKARA'DA

-Ürdün Dışişleri Bakanı Selahaddin Beşir, resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara'da. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın konuğu olarak Ankara'ya gelen Beşir, iki gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacak.

-MECLİS'E "İDAM" DİLEKÇESİ

-TBMM Dilekçe Komisyonu'na ?idam yeniden getirilsin? dilekçeleri akmaya başladı. TBMM'ye Aydın ilinden Ahmet Özkan ve 2 bin 52 kişi imza toplayarak, terör ve vatana ihanet suçlarında idam cezasının yeniden uygulanması isteğiyle bir dilekçe verdiler. Dilekçe Komisyonu gelen bir başka istek ise DTP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin oldu.

-CHP İSTANBUL ÖRGÜTÜNE YENİ KATILIMLAR

-CHP İstanbul İl Başkanlığı, teşkilatlanma çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Hafta sonunda gerçekleştirilecek katılım töreniyle, pek çok eski ve yeni belediye başkanı CHP rozeti takacak. Aralarında, Emre Saltık'ın da bulunduğu pek çok sanatçının da önümüzdeki günlerde CHP'ye katılması gündemde. Sanatçıların yanı sıra bazı ?sürpriz? isimlerin de CHP saflarında siyasete hazırlandığı belirtildi.

-CHP'Lİ TOMANBAY'DAN AKP'YE ?ANAYASA? TEPKİSİ

-CHP'de yönetime muhalif isimlerden eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, AKP'nin hazırladığı yeni anayasayı, Türkiye'den önce ABD'de açıklanmasına tepki gösterdi. Tomanbay, ?Bağımsız olduğunu iddia eden hiçbir ülkenin anayasası bir başka ülkenin toprağında tartışılamaz. Ulusal onurumuz bundan daha büyük bir şekilde ayaklar altına alınamaz. AKP bu girişimiyle Türk halkına ulusal onurumuzu ve çıkarlarımızı ayaklar altına alan gerçek yüzünü göstermiştir? dedi.

-BELEDİYE BAŞKANLARININ ?REKLAMLARI? MECLİS GÜNDEMİNDE

-DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, belediye başkanlarının, kendilerini ön plana çıkaracak şekilde yaptığı ?reklamları? TBMM gündemine taşıdı.

-OECD GÖÇMEN RAPORU AVRUPA'DA NAZİLER SALDIRIRKEN YAYINLANDI

-Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın ?21'inci Yüzyılda Göçmen Nüfusun Profili? raporunun yayınlanması dolayısıyla bir açıklama yapan OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, ?OECD'ye üye ülke hükümetleri, entegre olmaları ve becerilerinden yararlanmaları için göçmenlere daha fazla yardımcı olmalılar? dedi.

-OECD bölgesinde yükseköğretim almış vatandaşların oranı açısından Türkiye belli başlı göçmen gönderen 50 ülke arasında sondan üçüncü sırada bulunuyor. El Salvador Türkiye'nin bir sıra üzerinde yer alıyor.

-Türkiye'yle birlikte ?yükselen piyasalar? içinde sayılan Çin'in OECD bölgesinde bulunan göçmen niteliğindeki vatandaşlarından yüzde 41.3'ü, Hindistan'ın yüzde 53.1'i; ABD'nin ise göçmenlerinden yüzde 48.5'i yükseköğretim almış bulunurken, Türkiye'nin göçmenlerinin yüzde 6.9'u üniversite mezunu.

-PARA ARZINDA 1.2 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 1-8 Şubat haftasında 1 milyar 211 milyon YTL artarak 372 milyar 345 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 52.5 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-USULSÜZLÜK İDDİALARINA SORUŞTURMA AÇMAYAN MEB'E YARGI CEVABI

-Uzman öğretmenlik sertifikalarında usulsüzlük yaptığı iddia edilen Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcıları Veli Sarıkaya ve Serikan Dündar hakkında MEB'in soruşturma izni vermemesine ilişkin kararı, Danıştay 1. Dairesi tarafından kaldırıldı.

-YARGITAY, MUTFAK DOLABINI ÇALAN KİRACININ MAHKUMİYETİNİ İSTEDİ

-Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kiraladığı dairede bulunan mutfak dolaplarını söken kiracıların ?güveni kötüye kullanmak' suçundan değil ?hırsızlık' suçundan yargılanmaları gerektiğine karar verdi.

-ECZACI KALFALARINA ZORUNLU EĞİTİM

-Eczane çalışanı olan kalfalar zorunlu eğitime tabi tutulacak. Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde gerçekleştirilecek eğitimlerde eczacı kalfalarına muhasebeden meslek ahlakına, halk sağlığından pratik ilaç bilgisine kadar pek çok konuda dersler verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber