Eczacı kalfalarına zorunlu eğitim

Haber Giriş : 22 Şubat 2008 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Eczane çalışanı olan kalfalar zorunlu eğitime tabi tutulacak. Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde gerçekleştirilecek eğitimlerde eczacı kalfalarına muhasebeden meslek ahlakına, halk sağlığından pratik ilaç bilgisine kadar pek çok konuda dersler verilecek.

ANKARA (ANKA) - Eczane çalışanı olan kalfalara zorunlu eğitim geliyor. AB'ye uyum çerçevesinde sertifikasız eczanelerde çalışamayacak olan kalfalar bin 456 saatlik eğitime tabi tutulacak.

Türk Eczacılar Birliği ile Milli Eğitim Banlığı arasında imzalanan ?Eczane Çalışanlarının Eğitimi?ne ilişkin protokole göre, bir yıl eczanede çalışmış olduğunu sigorta kayıtları ile belgeleyen eczane çalışanlarının bir kereye mahsus olmak üzere eğitimleri Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı,Türk Eczacılar Birliği ve Eczacı Odaları tarafından sağlanacak.

-İKİ YIL SONUNDA TÜM KALFALARIN SERTİFİKALI OLMASI ŞART-

Program 256 saat teorik, bin 200 saat pratik olmak üzere toplam bin 456 saatten oluşacak. İki yıl sonunda tüm eczane çalışanlarının sertifikalandırılmış olması şartı olduğundan programa katılım zorunlu tutulacak. En az ilkokul mezunu kişiler eğitime katılabilecek. Ayrıca serbest eczacılar tarafından işyerinde çalışan bu kişilerin 1200 saat pratik eğitim aldığına dair belge verilmesi beklenecek aksi durumda, eğitim tamamlanmış sayılmayacak.

-MESLEK AHLAKI VE HALK SAĞLIĞI VERİLECEK DERSLER ARASINDA-

Eğitimler, İl Sağlık Müdürlükleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı usta öğreticiler, sağlık meslek liseleri öğretmenleri, eczacılar ve diğer ilgili kişiler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda verilecek. Bin 456 saatlik eğitimlerde muhasebeden meslek ahlakına, halk sağlığından pratik ilaç bilgisine kadar pek çok konuda dersler verilecek. İki bölüme ayrılacak olan eğitimlerde ilk bölümde 32'şer saat ortak beceri, ekonomi ve muhasebe dersleri verilecek. Bu eğitimler, Halk Eğitim Merkezlerinin rutin programında olup, Merkez usta öğreticileri tarafından uygulanacak. İkinci bölümde ise 16'şar saatten ?Sağlıkta Temel Kavramlar? ile ?Yasa, yönetmelikler ve meslek ahlakı? dersleri verilecek. 32'şer saat ise ?Mesleki bilgisayar?, ?ilaç dışı ürünler?, ?Pratik ilaç bilgisi?, ?Halk sağlığı? dersleri verilecek.Bu bölümdeki derslerin ise eczacılar tarafından verilmesi öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber